Víkendový souhrn 22.-23. 1. 2022
24. ledna 2022

Víkendový souhrn 22.-23. 1. 2022

Máme za sebou první koronavirem ovlivněný víkend. Jak se nám v něm dařilo?

Muže A čekala tento víkend hned dvě utkání. Na domácí půdě si v sobotu dokázali poradit s hráči Žatce a připsali si tak velmi důležité body do tabulky. Na tento úspěch však v neděli nedokázali navázat a v Rudné podlehli i přes napínavý závěr celku Panthers Praha U23 poměrem 6:5. 

FD Teplice X FbC Jazzmani Žatec - 12:8

FD Teplice X Panthers Praha B U23 - 5:6

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: V sobotním zápase jsme splnili povinnost, i když jsme si to v poslední třetině trochu zkomplikovali. Naopak v neděli se nám třetí třetina vyvedla, ale zase nám utekl úvod zápasu.


Rezerva mužů zamířila v sobotu do Lovosic. I v oslabeném počtu hráčů dokázalo Béčko vybojovat výhru nad Kadaní B. Bodově naprázdno však vyšlo ze zápasu s domácím ASK. 

FD Teplice B X ASK Lovosice - LFP - 4:6

FD Teplice B X FBC DDM Kati Kadaň B - 7:6

Komentář trenéra Daniela Weisse: Podruhé za sebou jsme na turnaj jeli v osmi lidech. No, co si budeme nalhávat, na hřišti jsme podle zkušeností a postav nevypadali jako účastníci švédské superligy. Měli jsme jedinou taktiku, donutit soupeře hrát stejnou plácanou, jako my. A nad očekávání se nám to podařilo. Jasně florbalovější Lovosice rozhodli gólem v poslední vteřině a florbalovější Kadaň jsme udolali způsobem, který je doteď stejně záhadný, jako zmizení Babiše mladšího na Krymu. Pevně doufám, že příští turnaj se sejdeme aspoň v 10 lidech.


Historicky první domácí turnaj čekal na naše Céčko. V Krupce sehráli žlutomodří hned 3 utkání, a to proti Žatci B a dvě utkání proti hráčům Prt. Radovat z výhry se domácí mohli hned dvakrát. Jen těsně potom nestačili na hráče Žatce.

FD Teplice C X FbC Jazzmani Žatec B - 1:2

FD Teplice C X FbK Prty Postoloprty - 4:3

FD Teplice C X FbK Prty Postoloprty - 7:2

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Nedělní turnaj byl super. Škoda prvního zápasu, kdy nám nevycházelo v podstatě nic. O přestávce jsme v šatně domluvili novou taktiku - dát co nejvíc gólů. A to se nám v obou dalších zápasech povedlo. Kromě vstřelených branek jsme dokázali hru kontrolovat a soupeře několikrát zamknout. Do posledního zápasu jsme navíc taktiku ještě vylepšili - dát co nejvíc gólů a pár gólů navíc. Chlapi a děvče se tohoto jasného pokynu zodpovědně drželi. Za mě spokojenost. Jen to vstávání dneska bylo trochu horší. 


Jednou z mála nezrušených kategorií byli rovněž naši dorostenci. Ti zamířili podruhé do Plzně. Tentokrát byl jejich výlet veselejší, neboť jej dokázali korunovat výhrou nad celkem Slavia Plzeň. Ve druhém utkání potom nestačili na domácí Gorily Plzeň.

FD Teplice X FBŠ SLAVIA Plzeň - 4:2

FD Teplice X FBŠ Gorily Plzeň - 6:12

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: Kvůli covidu jsme měli několik omluvenek. Tým doplnili 3 starší žáci, a tak jsme nakonec vyrazili do Plzně v deseti hráčích a jedním gólmanem. První zapas jsme začali výborně a po 9 vteřinách jsme se ujali vedení. Zápas byl po celou domu vyrovnaný a dramatický. V náš prospěch ho rozhodl krásnou trefou minutu před koncem Ondra Rejcha a Dan Kocaj pojistil gólem do prázdné brány. Ze zápasu jsme si odnesli jeden poraněný kotník. Další zápas jsme tak začali v devíti. Soupeř byl po většinu zápasu lepší a zaslouženě vysoko vedl. Do poslední třetiny jsme si dali individuální cíle a ty se nám podařilo splnit. Zápas jsme dohráli důstojně a s hlavou nahoře. Navíc jsme si odnesli další zranění. Vojta Bratschaedl dohrával se zlomeným prstíkem, který si sám ošetřil izolepou. Je to hrdina.


Víkendový výčet uzavírají naši elévci. Oba naše týmy zamířily do Ústí, kde je čekalo celkem 6 utkání. Z těch vyšli naši hráči 3x vítězně a 3x na své soupeře nestačili. 

Komentář trenéra Pavla Jiráska: Naše druhá nejmladší kategorie se tentokrát podívala do krajského města Ústí nad Labem, kde odehrála teplická i krupská část po třech zápasech. Marodka se tentokrát rozrostla o naše dva brankáře a jejich roli tedy museli převzít hráči. I přesto, že se jednalo o hráče, kteří neměli v brance mnoho zkušeností, zastoupili své spoluhráče skvěle a svou svatyni několikrát bravurně uchránili.