Muži berou z víkendového dvojzápasu pět bodů
28. ledna 2020

Muži berou z víkendového dvojzápasu pět bodů

O víkendu 18. – 19. ledna pokračovala dalšími koly Divize A. Muži Florbalu Teplice se nejprve představili doma, kde přivítali v důležitém zápase pražskou Slavii. Druhý den je čekal nepříjemný zápas na půdě Lovosic. Z víkendového dvojboje si tepličtí připsali pět bodů do tabulky a čtyři kola před koncem drží postupovou příčku zaručující play-up.

Jeden z klíčových zápasů sezóny, tak by se dal nazvat sobotní souboj se Slavií Praha. Soupeř, který na Teplice ztrácel v tabulce pouze bod, chtěl odčinit domácí říjnovou prohru s tímto celkem. První třetinu byl ovšem pražský celek nejspíše ještě na cestě na severozápad Čech a vysoké tempo teplických florbalistů vůbec nezachytil. Hned po dvaceti vteřinách hry se prosadila jedna ze zimních posil Lukáš Rudiš. Aktivita domácích vůbec neupadala a další branky přidali Milan Gerhard, Martin Pechatý a v závěru třetiny také junior Martin Schneider. Do šaten se šlo za stavu 4:0 a s vědomím, že první třetina zcela patřila domácím.

Nicméně do další části vstoupili hosté jako vyměnění. Zrychlili svoji hru, a především mladí útočníci Šafář s Fojtíkem výrazně zatápěli domácí obraně a brankáři Lukáši Topšovi. Druhou část ovládla Slavie poměrem 3:2, kdy na soupeřovo branky dokázal odpovědět Honza Koštoval a svou druhou přesnou střelou Martin Schneider. Nicméně zlepšená hra Slavie byla varováním pro teplické a třetí třetina byla zcela otevřená. V té se začali objevovat individuální chyby domácích hráčů a Slavie nekompromisně trestala. Zásluhou hattricku Fojtíka, který dovršil v oslabení 5 na 3 se dostala na rozdíl jediného gólu. Díky krásné střele Martina Sedlmaiera dokázali domácí znovu odskočit, ovšem radost netrvala dlouho. Slavie dvěma slepenými góly dostala zápas do prodloužení.

V prodloužení nakonec byli šťastnější Teplice, když se po individuální akci dokázal ze střední vzdálenosti prosadit opět Martin Sedlmaier. Skvělí domácí fanoušci mohli vidět jedno z nejlepších utkání sezóny, kterému bezesporu přispěl skvěle hrající soupeř. Rychlý florbal plný soubojů, emocí a krásných gólů tak jistě bavil každého v hale.

V nedělním zápase na půdě Lovosic byly Teplice jasným favoritem. Speciální nádech měl tento zápas především pro dvě čerstvé posily Teplic, které přišly právě z Lovosic – Lukáše Rudiše a Tomáš Rudolfa. Po celý zápas měli tepličtí florbalisté pod kontrolou a byli výrazně aktivnější a nebezpečnější než soupeř. Svědčí o tom i poměr střel, který byl 11:41. Hned v úvodu zápasu se prosadil v přesilové hře střelec Martin Pechatý. Po vyrovnání Vodenky se v první třetině trefil teplický Soukup. Na tuto branku dokázaly Lovosice opět odpovědět, když srovnal Čermák. Ihned po vyrovnání se prosadil hostující Koštoval, přezdívaný Hertl! Na začátku druhé třetiny dokázali domácí po pěkné individuální akci vyrovnat, ale to bylo z jejich strany vše.

Během druhé třetiny se tepličtí rozstříleli a díky dvěma brankám Schneidera, jedné Fialy, Vyskočila a Koštovala si vytvořili luxusní náskok 8:3. Ve třetí třetině poté zápas pouze kontrolovali a na konečných 9:3 upravoval Fiala. Za zmínku jistě stojí kreativní mág Milan Gerhard, který vykouzlil hned 4 asistence v tomto zápase!

Teplice tak čtyři kola před koncem nadále drží postupovou příčku do play-up. Nicméně především zápasy na půdě suverénních Vinohrad a posilněné Kadaně, která myslí na postup, bude konec základní části velmi náročný. Již tento víkend Teplice čeká na domácí půdě nepříjemný Sokolov a v neděli ohromně těžký zápas na půdě Vinohrad. Zisk pěti bodů, stejně jako minulé kolo, by jistě nikomu nevadil :)