Středa, EWS ligy třeba. Na prvního máje se odehrálo druhé kolo krupské ligy
3. května 2024

Středa, EWS ligy třeba. Na prvního máje se odehrálo druhé kolo krupské ligy

Někteří využili středeční volno k odpočinku, vyvolení ho strávili na turnaji druhého kola EWS ligy v krupské sportovní hale, kde se odehrál pěkný tucet zápasů.

Jako první byl na programu zápas Phantoms s Prsními dvorci, kde oblast hrudníku nedokázala vzdorovat ofenzivní síle soupeře a prvně jmenovaný celek zvítězil 4:3. Možná i faktor únavy hrál roli v zápase číslo 2, kdy se rozehraným Phantomům postavil legendární FIBR, ten se svým soupeřem ale neměl slitování a svého soka přestřílel poměrem 10:5. Následoval prozatím nejvíce gólový zápas tohoto ročníku, sehráli ho Jiný tým a Ošklivá káčátka. Pro oko diváka naprosto nezapomenutelný zápas dotáhli do vítězného konce kačeři Donaldové, kteří se na konci zápasu radovali z výhry 10:9! Na straně Jiného týmu nastoupili poprvé posily Matěj Dolejší a reprezentantka Veronika Kopecká, která za nesportovní chování stihla vyfasovat ve druhém poločase trest za nesportovní chování :) Káčátka zaujala počinem Vojty Bratschaedla a Sama Olexy, oba se blýskli bilancí 1+4. První čtyřku zápasů uzavřeli Prsní dvorce s FIBRem, kde si FIBR došel pro klidný win 8:2 a oba týmy měly pro tento den splněno.

V pátém zápase proti sobě nastoupili Kamínci a tým s tím dlouhým názvem, který i nakonec urval výhru 5:3 a v navazujícím zápase potvrdili svou dosavadní neporazitelnost NICKY, když porazily EXPRES v poměru 3:1. Celek s dlouhým názvem pak vyzval Jiný tým, výzva ale nebyla úspěšná a výhru 6:4 proto slavil Jiný tým. V osmém špílu pak NICKY přejely Kamínky poměrem 9:0 a připsaly si třetí win ze 3 zápasů.

Do poslední třetiny turnaje vstoupili EXPRES a Ošklivá káčátka. Donaldové tentokrát mohli slavit klidné vítězství 11:2 a z tribuny pak mohli sledovat, jak si NICKY poradily s Jiným týmem, tým složený z ústeckých hráčů zvítězil 6:2. Povedený turnaj pak završila Káčátka výhrou 9:5 nad Kamínky a pro tento turnaj se také, stejně jako NICKY, mohla radovat z plného bodového zisku - 3 zápasy, 9 bodů. Poslední zápas pak byl spíše taktickou vyčkávanou než gólovou přestřelkou, EXPRES nakonec přetlačil 2:1 tým s dlouhým názvem. 


Tabulka tak po dvou odehraných turnajích vypadá následovně:

NICKY zatím bez ztráty bodu kralují celé soutěži. Za nimi jsou ale v závěsu hned tři družstva s 12 body na kontě - Jiný tým, Ošklivá káčátka a FIBR team Teplice. Nejlepším střelcem ligy je momentálně Martin Schneider, který zapsal 12 přesných zásahů. Na paty mu ale šlapají s 11 góly na kontě hned dva hráči - Adam Betka a Lukáš Mucha. Kompletní statistiku kanadského bodování najdete zde.


Další kolo je na programu již tuto neděli 5. května, přijďte podpořit své favority!