Mimořádná sezóna juniorů, jak si Efdéčko došlo pro ligový titul?
10. dubna 2024

Mimořádná sezóna juniorů, jak si Efdéčko došlo pro ligový titul?

Povedený ročník zažila letos naše nejstarší mládežnická kategorie, která ovládla 2. ligu juniorů a postarala se o zisk první trofeje ve tříleté historii Efdéčka. Cesta to byla dlouhá, proto stojí za to si jí připomenout!

Na první turnaj odjely 23. září Teplice do Podbořan, kde je čekal souboj s ústeckým béčkem a Kadaní. První jmenovaný soupeř nedokázal dlouho čelit teplickým šancím a na konci odcházel s prohrou 3:9. Zápas s Kadaní byl mnohem vyrovnanější, vítěze se za 45 minut hrací doby najít nepodařilo a oba celky se rozešly smírně 3:3.

Další zápasy čekaly na naše juniory 7. října na domácím turnaji v Krupce. Tam si žlutomodří poradili ve vyhroceném zápase s Mostem 8:2 a následně s Jirkovem 8:3.

O dva týdny později zajíždělo Efdéčko na turnaj do Loun, se kterými sehrálo i první zápas. O vítězství 10:4 rozhodla už první třetina, když už po čtyřech minutách vedli tepličtí 5:0. Dobrý vstup do zápasu se povedl i v zápase s Litvínovem, Teplice rychle vedly 4:0 a náskok už se Bivojům nepodařilo dohnat. I přes výpadek v poslední třetině se kluci radovali z výhry 9:6. První zápasy v teplickém dresu zde odehrál i Petr Dunaj, který přišel na hostování z Ústí.

V půlce listopadu zavítali do krupské haly týmy z Turnova a Starého Harcova Liberec. S týmy z nejnižších pater tabulky nemělo Efdéčko žádné slitování – Turnov prohrál 12:0, Harcovníci z Liberce dokonce 18:5!

Ke konci listopadu si Teplice naplánovaly nejdelší výjezd sezóny – ke svým zápasům totiž zajížděly do dalekého Tanvaldu. Možná i únava z dlouhé cesty se zasloužila o to, že Efdéčko muselo remízu 4:4 s Jabloncem zachraňovat až půl minuty před koncem. V zápase s Panthers Liberec sice tepličtí otočili z 1:4 na 5:4, jenže soupeř stihl srovnat na 5:5 a byla z toho třetí remíza v sezóně.

Poslední turnaj roku 2023 odehráli junioři ve Spořicích u Chomutova. Tam si nejprve poradili s Jirkovem 13:3, ve druhém zápase proti Vipers Most pak museli otáčet z 1:3 na konečných 8:5!

I po Novém roce zůstalo Efdéčko na vítězné vlně. Do Lovosic přijelo výjimečně jen k jednomu zápasu s libereckým béčkem, ve kterém skórovali do soupeřovy branky pouze dva hráči – Matěj Kopřiva čtyřikrát a Filip Marek dvakrát. Teplice si připsaly tři body za výhru 6:3. Druhý zápas se dohrával další týden ve středu v Krupce – soupeřem, už tehdy vedoucího týmu tabulky, byl Děčín. Nepříznivý stav 0:2 i v tomto případě zvládli žlutomodří otočit a zápas ovládli poměrem 4:2.

Na konci ledna zajížděli junioři do Liberce, kam dorazili už v pátek večer, aby se mohli před zápasy alespoň o trochu více vyspat. Se Starým Harcovem si druhý den ráno poradili v poměru 12:2, ve druhém zápase z toho byla překvapivá remíza 5:5 a zbytečná bodová ztráta.

Jediný únorový turnaj odehrálo Efdéčko na Slunetě, kde v zápase s ústeckou rezervou zaznamenalo jedinou porážku v sezóně. Teplice neudržely vedení 3:1 a nakonec z toho byla těsná prohra 3:4. Náladu si kluci zlepšili v zápasu s Bivojem Litvínov, který porazili 9:4.

Na závěr sezóny byly na programu dva domácí turnaje. První z nich se konal 16. března v Teplicích a naše hráče nezastihl ve zrovna ideální formě. Soupeři ze spodní pater tabulky potrápily Efdéčko víc, než se dalo předpokládat. O výhře 5:4 nad Roudnicí rozhodl až minutu před koncem Ondra Rejcha, s Lovosicemi už dokonce přišla bodová ztráta, když ASK srovnalo na konečných 3:3 taktéž minutu před závěrečnou sirénou.

Rozloučení se sezónou ale měli junioři více než stylové. V zápase proti Tuleňům z Podbořan si Efdéčko s chutí zastřílelo a do soupeřovy branky nasypalo šestnáct gólů, plus k tomu přidalo jeden obdržený. Třešničkou na závěr pak byla další jasná výhra 7:1 s Kadaní, která rozhodla o tom, že ligový titul zůstane pro sezónu 2023/24 v Teplicích.

Nejvíce kanadských bodů v sezóně posbíral Vojta Bratschaedl (38 KB; 18+20), a jen o dva body za ním se umístil Matěj Kopřiva (36 KB; 24+12). Do elitní pětky se ještě dostali Lukáš Miněk (9+17), Stepan Pronin (18+6) a Ondra Rejcha (8+11). Nejvíce bodů v jednom zápase nasbíral Matěj Kopřiva proti Starému Harcovu (3+4) a nejvíce gólů během jednoho utkání stihl nastřílet Tobiáš Tychler (taktéž proti Starému Harcovu) – brankovou síťku rozvlnil celkem šestkrát! V teplické brance se pak pravidelně střídali Matěj Port a Zdenda Pošík.

Nám teď nezbývá už nic jiného, než poděkovat a pogratulovat našim juniorům za skvělé výkony a první místo a doufat, že na ně naváží i v sezóně příští!