Víkendový souhrn 10. 2. - 11. 2. 2024
13. února 2024

Víkendový souhrn 10. 2. - 11. 2. 2024

Máme tu další začátek týdne a s ním i další víkendový souhrn a tentokrát uvidíme výsledky pouze tří kategorií.

Důležitý zápas mužů bohužel nedopadl tak, jak jsme si představovali. Na půdě hostí jsme přišli o cenné 3 body. Efdéčko nezachytilo začátek, Olymp v prvních dvou třetinách nastřílel góly a našim už se gólovou ztrátu dohnat nepodařilo. Je z toho tedy prohra 4:5.

FD Teplice X OLYMP FLORBAL - 4:5

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: "Zápas jsme nezvládli hlavně v hlavách. Teď musíme podat nejlepší výkon sezóny a porazit nejlepší tým soutěže. Ale flintu do žita házet nebudeme!"


Junioři si připsali první prohru v sezóně. V prvním zápase se jim nepodařilo porazit Ústí B, a to o pouhý jeden gól. Ve druhém zápase se našim dařilo mnohem lépe a proti Litvínovu nastříleli hned 9 branek. V tomto zápase si hattrick připsal Matyáš Drobný. 

FD Teplice X Florbal Ústí B - 3:4

FD Teplice X SK BIVOJ LITVÍNOV - 9:4 

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: "Víc, než první porážka v sezóně, mě mrzí to, jak k ní došlo. Myslím, že jsme zápas nezvládli v hlavě. Dalším důležitým faktorem byla naše nízká kvalita v zakončení. Nicméně všechno máme dál ve svých rukách. Věřím, že poslední čtyři zápasy zvládneme i proto, že hrajeme doma a že nám pomůžou naši fanoušci."


Poslední kategorií v akci byly starší žákyně, ty se vydaly do Liberce, kde se utkaly s Litvínovem a s domácím celkem. V prvním zápase se jim bohužel podařilo vstřelit jen jeden gól a prohrály 1:11. V druhém zápase byly úspěšnější a nad Libercem zvítězily 4:1. 

FD Teplice X SK BIVOJKY LITVÍNOV - 1:11

FD Teplice X FBC Liberec - 4:1 

Komentář trenéra Miroslava Valtera: "Máme za sebou náročný turnaj, během kterého si holky v mnoha ohledech sáhly hluboko do pomyslné nádoby morálky, psychické odolnosti a bojovnosti. Trápily nás zdravotní komplikace a nižší počet hráček. Proti Litvínovu jsme museli hodně improvizovat, proti Liberci jsme naopak dobré karty drželi v ruce my. Za oba zápasy holkám patří poklona."