Teplickou halu čeká o víkendu nabitý florbalový program!
13. března 2024

Teplickou halu čeká o víkendu nabitý florbalový program!

Na blížící se víkend se zajisté musí těšit nejeden fanoušek teplického florbalu. V sobotu i neděli se totiž na Stínadlech odehraje celá řada zápasů s teplickou účastí! V sobotu vyběhnou na hřiště junioři, kteří bojují o vítězství ve své soutěži, a dorostenci, ti vstupují do play-off! Neděle pak bude patřit béčku starších žáků. Dorazíte do haly fandit a podpořit hráče ve žlutomodrých dresech?

Sobotu odstartuje turnaj 2. ligy juniorů, které Efdéčko momentálně kraluje s náskokem pouhých tří, respektive čtyř, bodů na Liberec B a Louny. Každá ztráta bodů by tedy v posledních zápasech mohla mrzet. Teplice zatím v sezóně prohrály jedno jediné utkání a tuto statistiku si na domácí půdě rozhodně nemají v plánu pokazit. Už v 8 hodin ráno začíná jejich první zápas s Roudnicí nad Labem, ve 13 hodin začne druhý duel s Lovosicemi.

Co od sobotních zápasů očekává tahoun juniorů Vojta Bratschaedl?: „Na domácí zápasy se určitě těšíme, po delší době si zahrajeme před domácím publikem. Zároveň se nám sezóna chýlí ke konci a jsou to pro nás důležité zápasy, které rozhodnou o vítězi ligy. Budeme výborně připraveni a podáme co nejlepší výkon. Budeme rádi, když přijdete a podpoříte nás!“


Na turnaj juniorů bezprostředně poté naváže zápas úvodního kola play-off 1. ligy dorostenců, ve kterém se Teplice střetnou s pražským BUTCHISem. Celek z hlavního města jde do play-off ze čtvrtého místa, Efdéčko z třináctého. Žlutomodří tak sice nejsou papírovým favoritem, ale o to víc bude potřeba každého teplického příznivce! Kvalitu mužstev nelze odhadnout ani ze vzájemných zápasů, jelikož proti sobě oba celky dosud nenastoupily.

Soupeřova obrana by si měla dát pozor na Stepana Pronina, který dosud nasbíral 35 kanadských bodů (24+11), a Kubu Ničeho s 25 body na kontě (10+15). Na druhé straně si zase o pozornost říká Patrik Vodrážka, jehož 45 bodů (36+9) ze základní části ho řadí na 4. místo produktivity celé skupiny A.

Jak se na zápas těší kapitán Matěj Kubík?: „Na Butchis jsme se poslední dva týdny intenzivně připravovali, a proto si za celý tým dovolím říct, že jsme schopní hrát vyrovnaný zápas. V základní části jsme my i soupeř ukázali, že umíme vyhrát nejen proti slabším, ale i silnějším soupeřům. Butchis jsou na tom sice v tabulce lépe, ale to nic neznamená a uděláme vše pro to, abychom se dokázali dostat do druhého kola. Po případném postupu se navíc na instagramu Efdéčka objeví taneček našich trenérů, tudíž o motivaci máme postaráno. Přijďte všichni zafandit!“


O zábavu bude v teplické hale postaráno i v neděli. Odehraje se zde turnaj přeboru starších žáků, do akce tedy půjdou starší žáci B. První zápas s Roudnicí začíná v 9 hodin, druhý proti Lounům ve 12 hodin. Těšíme se vaší návštěvu!