Dorostencům skončila základní část, v prvním kole play-off je čeká pražský BUTCHIS
8. března 2024

Dorostencům skončila základní část, v prvním kole play-off je čeká pražský BUTCHIS

V sobotu 2. března zakončil dorost v Chomutově svou cestu základní částí první ligy dorostenců. Výsledky zápasů s Děčínem a Panthers Praha nakonec přisoudili Efdéčku v tabulce konečné 13. místo, které znamená jediné - soupeřem Teplic bude v úvodním kole vyřazovací fáze pražský BUTCHIS!

Do zápasu s Děčínem vstoupili žlutomodří velmi dobře. Po 10 minutách vedli po gólech Marka Stodoly a Matěje Nováka 2:0. V půlce zápasu ale bylo vyrovnáno, a proto musel vrátit náskok teplickým barvám kapitán Matěj Kubík, který dokonce na začátku třetí třetiny zvýšil na 4:2. Na třetí gól soupeře zareagovali krásnou kombinací Kuba Jarolím a zakončující Vítek Blahout. Osm minut před koncem vedli Tepličtí 5:3. I tak to na výhru v základní hrací době nestačilo, Děčín skóre dotáhl dvěma góly v závěru a poslal zápas do nájezdů. V něm ovšem excelovali tepličtí exekutoři – Kuba Niče, David Frolík i Marek Stodola s přehledem své nájezdy proměnili a přisoudili Efdéčku bonusový bod za výhru 6:5 po nájezdech.

I nástup do druhého klání s Panthers byl povedený. Ve čtvrté minutě otevřel skóre petelicí pod břevno Matěj Kubík. Soupeř ale v průběhu zápasu převzal iniciativu a po dvou třetinách Teplice prohrávaly 1:3. Na dostřel se Efdéčko dostalo opět po gólu Matěje Kubíka, soupeř ale za další minutu odpověděl. Na 3:4 snížil 30 vteřin před koncem David Frolík po milimetrové přihrávce Kuby Ničeho, na víc už to ale nakonec nestačilo. Panthers naopak pečetili výhru 5:3 gólem do prázdné branky vteřinu před sirénou.

Teplice tak v 15-členné tabulce obsadily konečné 13. místo, které dle předpisu soutěže znamená, že se žlutomodří v prvním kole play-off utkají s týmem ze čtvrtého místa - pražským BUTCHISem. V sérii hrané formou dvojzápasu se nebude hrát na vítězná utkání, nýbrž na součet skóre z obou zápasů.

První zápas je naplánován na sobotu 16. března, v teplické hale se hráči k úvodnímu buly skloní přesně v 15 hodin. Odveta se odehraje následující den od 10 hodin ve Štěrboholech. Držte palce a přijďte kluky příští sobotu podpořit! Těšíme se na vás!

Tagy