Prohra s Olympem zkomplikovala situaci, o osudu Efdéčka rozhodne poslední kolo
13. února 2024

Prohra s Olympem zkomplikovala situaci, o osudu Efdéčka rozhodne poslední kolo

V sobotu 10. února zajíždělo Áčko na pražský Chodov k zápasu s Olympem, aby zde odvrátilo možnost sestupu z divize. To se hlavně díky nepovedenému začátku nepovedlo a další z mnoha těsných proher, tentokrát 4:5, zamotala situaci tak, že Efdéčko zřejmě bude muset v posledním kole soutěže porazit pražské Wizardy, kteří už mají jisté první místo po základní části.

Jak už bylo řečeno, žlutomodrým se nepovedl vstup do zápasu a už po 40 vteřinách poprvé prohrávali. Když se k tomu v páté minutě přidalo proměněné trestné střílení pražského celku, prohrávalo Efdéčko 0:2. Teplická hra neměla skoro vůbec nic. Vypadalo to, jako kdyby hráči ještě zůstali hlavou na dálnici D8. Domácí byli daleko rychlejší, živější a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Teplická střídačka ožila minutu před první sirénou, kdy využil přesilovku 4 na 3 Lukáš Fiala.

I na začátku prostřední části viděli diváci gól – tentokrát se prosadil Ondra Rejcha, který po výhozu Lukáše Topše uklidil míček do olympské branky, vyrovnáno 2:2! Impuls v podobě druhé branky ale rychle vyprchal, a tak za další dvě minuty domácí znovu vedli a půl minuty před koncem druhé třetiny zvyšoval Olymp už na 5:2.

Poslední perioda se nesla ve znamení dobývání domácí branky, to se ale dlouho nedařilo. Teplický tým zamkl svého soupeře jen na posledních deset minut a gól na 3:5 z hole Lukáše Fialy přišel teprve osm minut před koncem. Šancí bylo dost, jen se je (jako vždy) nedařilo proměňovat. Zpoza branky snižoval na rozdíl jediného gólu Honza Koštoval až 59 vteřin před závěrečným hvizdem a to už bylo, jak se později ukázalo, příliš pozdě.

Prohra 4:5 sice stále drží Efdéčko na deváté pozici, ale body z domácího zápasu s Wizardy budou více než potřeba.

Poslední domácí zápas Teplic v sezoně je naplánován na neděli 18. února a začne v 17 hodin. O jeho důležitosti není pochyb, proto prosíme všechny příznivce teplického florbalu, aby si udělali čas, dorazili do teplické sportovní haly a podpořili Áčko v cestě za udržením divize. Děkujeme!