První krok splněn, A-tým v důležitém zápase porazil ústeckou rezervu!
6. února 2024

První krok splněn, A-tým v důležitém zápase porazil ústeckou rezervu!

Hon za udržením divize v posledních týdnech finišuje, a ani tuto sezónu se bohužel nevyhnul teplickému týmu. V sobotu 3. února tak Áčko nutně muselo v krupské hale skolit Ústí B. To se nakonec po skvělém týmovém výkonu, podpořeným ještě lepším výkonem gólmana Topše v brance, povedlo a Efdéčko zvítězilo 11:6!

Teplice měly výborný start do zápasu, hned dvakrát zafungovala spolupráce střílejícího Martina Schneidera a přihrávajícího Kusáka, a proto domácí rychle vedli 2:0. Na rychlou odpověď soupeře zareagoval pohotovou tečí Lukáš Mucha, kterého přesnou přihrávkou našel Schneider. Soupeř ale dokázal srovnat a do vedení 4:3 se Efdéčko dostalo čtyři minuty před pauzou, rychlou kombinaci v přesilovce zakončil Honza Koštoval.

Ve druhé třetině už tolik gólů nepadalo, diváci viděli celkem tři. A hned ten první skončil v ústecké brance, když David Gebhardt otřel svou střelu o tyč a zvýšil na 5:3. V půlce zápasu zvýšil na tříbrankový rozdíl Mucha, který propasíroval míček za čáru pod padajícím gólmanem. Poslední slovo v druhé části mělo Ústí, které půl minuty před sirénou dostalo míček za jinak skvěle chytajícího teplického gólmana počtvrté.

Na začátku poslední periody zafungovala spolupráce Gebhardta s Koštovalem, první jmenovaný našel druhého jmenovaného, a ten poloprázdnou bránu výjimečně neminul. Osmý teplický zářez pak zaznamenal Schneider, který po rychlém výhozu Topše a přihrávce Soukupa zkompletoval hattrick a zvýšil na 8:4. Ústí snížilo na 5:8 v 51. minutě a ještě v té samé dokončil hattrick i Mouchič, který využil dalšího skvělého výhozu Topšáka a jednoruč si poradil s ústeckým strážcem svatyně. Ústecká rezerva pak sice ještě stihla korigovat výsledek na 6:9, nic víc už pak ale žlutomodrá obrana nedovolila. Do prázdné branky pak pečetili výhru Schneider, svou čtvrtou brankou v zápase, a Vojta Bratschaedl. Nejlepším hráčem Efdéčka byl pak zaslouženě zvolen brankář Lukáš Topš, jehož zákroky a výhozy výrazně přispěly k cennému vítězství.

Zodpovědný týmový výkon teplické barvy dovedl k výhře 11:6 a posunu na nesestupovou devátou pozici. Poděkování si samozřejmě zaslouží i tepličtí příznivci, zápas v krupské hale jich sledovala více než stovka, konkrétně 103!

Efdéčko je dvě kola před koncem na deváté pozici s 19 body. Stejný počet bodů ale má i desáté Ústí B a jedenáctý Děčín. O motivaci na zápas s Olympem má tedy Áčko postaráno.

Zápas s pražským soupeřem startuje na Chodově v sobotu v 18 hodin. Sledujte naše sociální sítě, aby vám žádné novinky, týkající se tohoto zápasu, neunikly!