Divizní matematika: Dvě kola před koncem
7. února 2024

Divizní matematika: Dvě kola před koncem

Efdéčko udělalo o víkendu důležitý krok k udržení divize. Hrály se ovšem i další zápasy, jak se tedy proměnila tabulka a co je potřeba učinit k záchraně?

V minulém týdnu jsme informovali o třech cestách k udržení divize. Od té doby se odehrálo celkem 7 zápasů, z nichž hned pět může promluvit do konečného zúčtování ve spodní polovině tabulky.
Ústí B vs. Kadaň  - 4:10; Cheb vs. Chomutov B - 8:6; Teplice vs. Ústí B - 11:6; Litvínov vs. Děčín - 5:6; Wizzards vs. Olymp - 8:1

A jak se tedy změnily jednotlivé varianty?


Varianta jedna: Vše při starém

Na téhle variantě se stále nic nemění. Pokud Efdéčko zvládne i poslední dva zápasy proti poslednímu a prvnímu celku tabulky, nemusí se na nic ohlížet a může si pořádně oddychnout.


Varianta dvě: Porazit Olymp a ...

Po uplynulém víkendu se na třech pozicích ocitly týmy se shodným počtem bodů. Teplice, Ústí i Děčín jich mají na kontě 19, ústečtí hráči však mají odehráno o zápas víc. Když Teplice zvládnou o víkendu porazit Olymp, mají jistotu, že skončí před Olympem a Ústím díky vzájemné bilanci (výhra a prohra v prodloužení) nehledě na poslední zápas Ústí. Následně musí žlutomodří pouze doufat, že jeden z dvojice Děčín - Chomutov skončí v tabulce za nimi, což může nastat takto:
1) Děčín získá proti Chomutovu a Wizzardům maximálně 3 body, nebo:
2) Chomutov získá proti Litvínovu, Kadani a Děčínu maximálně 1 bod.


Varianta tři: Zachovat status quo

Současná situace v tabulce přisuzuje Teplicím setrvání v soutěži, protože v případě rovnosti bodů přichází dle Soutěžního řádu na řadu vzájemné zápasy. Ty mají Teplice lepší jak s Ústím, tak s Děčínem. Bude tak postačovat i to, že týmy z 9.-12. místa nezískají žádné body, resp. Olymp získá maximálně 4 body. I tato situace zaručí Efdéčku účast v Divizi 2024/2025, nicméně musí dle předpokladů vyjít hned 4 zápasy:
1) Děčín prohraje s Wizzardy
2) Olymp získá maximálně bod s Kadaní
3) Děčín prohraje s Chomutovem
4) Ústí prohraje se Slaným


Sobotní duel proti Olympu pro Vás budeme živě streamovat přímo ze sportovní haly na pražském Chodově. Přijímacím místem signálu je Restaurace U Kozičky, kde pro Vás budeme mít připraveny i přestávkové soutěže. Všechny Vás proto srdečně zveme na společné sledování a fandění. Začínáme v 17:30. Vysílání bude možné sledovat i na platformě ceskyflorbal.tv.

V neděli 18.2. pak zakončíme sezónu doma proti pražským Wizzards. Doufáme, že nikdo z Vás nepropásne poslední možnost zafandit mužskému A týmu v této sezóně a dorazíte v plném počtu. Zápas začíná tradičně v 17:00.

Související utkání
Sobota 10. února 2024 od 18:00
Olymp
5:4
2:1, 3:1, 0:2
Teplice