Špatný začátek odfoukl A-týmu v Rudné šanci na body
30. ledna 2024

Špatný začátek odfoukl A-týmu v Rudné šanci na body

V sobotu 27. ledna zajíždělo Áčko k dalšímu zápasu sezóny, tentokrát do Rudné. Efdéčko šlo do zápasu s cílem urvat nějaké body, jenže tuto vidinu domácí velmi rychle zamítli a jejich náskok už se žlutomodrým dohnat nepodařilo. Prohra 5:7 tak byla další, která může Teplice mrzet.

V první třetině se teplickým barvám nedařilo vůbec nic. Achillovou patou byli rozehrávka a bránění individualit soupeřova týmu. Efdéčko si v první třetině nevytvořilo prakticky žádnou gólovou pozici, navíc k tomu stihlo obdržet 4 branky.

Ani po návratu ze šaten hra nevypadala jinak, soupeř k tomu všemu stačil zvýšit na 5:0 a vypadalo to na debakl. Impulsem byl první teplický gól na konci 28. minuty, když Sam Olexa trefil horní růžek po přiťuknutí Vojty Bratschaedla. A když se za další půl minutu po přihrávce Mouchiče trefil pod víko Martin Schneider, svítilo na tabuli už přívětivější skóre, 2:5. To vlilo teplickým hráčům novou krev do žil – útočná aktivita a spousta střel nutily domácí obranu i gólmana někdy až ke sci-fi zákrokům. Také se dalo uvažovat i nad tím, z čeho všeho není teplický tým schopný skórovat. Tuto celkem povedenou pasáž zápasu ukončil gól Rudné na 6:2, kdy teplická obrana zapomněla na úplně volného hráče, na kterého už jen čekala prázdná brána.

Na začátku třetí třetiny se síťka teplické klece rozvlnila posedmé, od té doby už se ale trefovali pouze žlutomodří útočníci. Na 3:7 snížil v oslabení Martin Schneider a pět minut před koncem dohopsal míček za čáru po střele kapitána Tomáše Soukupa. Tři minuty před sirénou po sehraném signálu zkompletoval hattrick Schneider a stav 5:7 dával Efdéčku ještě nějakou naději. Tu bohužel ukončilo vyloučení, které prakticky odstřelilo veškeré naděje na bodový zisk z tohoto zápasu. Po zaznění sirény se tak Áčko muselo spokojit s další těsnou prohrou.

Tři kola před koncem soutěže zůstává Efdéčko na 10. místě. V následujících dvou víkendech Áčko čekají dva nejdůležitější zápasy sezóny, ve kterých nutně musí bodovat – už tuto sobotu na domácí půdě v Krupce proti Ústí B, o týden později na pražském Chodově proti Olympu. Přijďte Áčko podpořit v závěru sezóny! Těšíme se na vás!