Divizní matematika: Tři kola před koncem
31. ledna 2024

Divizní matematika: Tři kola před koncem

Do konce sezóny zbývají A týmu tři kola a situace na spodku tabulky je nesmírně vyrovnaná. Rozhodnout může každý bod, vzájemný zápas i celkové skóre. Jak si tedy tepličtí hráči stojí a co bude na konci sezóny rozhodovat o (ne)udržení v soutěži?

Aktuální stav v tabulce

Celkem pět týmů je namačkáno v šestibodovém rozmezí na spodku tabulky, přičemž ani jeden z nich nemá udržení v soutěži jisté. Na konci ligy totiž spadnou hned tři poslední týmy. Teoretickou šanci na sestup má i sedmý Litvínov a šestý Cheb, tyto varianty ovšem nejsou až tak pravděpodobné.

Varianta jedna: Tři výhry a jdeme slavit

Udržení v Divizi mají Teplice stále ve svých rukou. Pokud dokáží zvítězit ve všech třech posledních zápasech za tři body, nemusí se ohlížet na žádné další výsledky. V sobotu stačí porazit doma Ústí, příští týden v Praze Olymp a vítěznou šňůru i sezónu zakončit proti lídrovi tabulky - pražským Wizzardům. S 25 body by pak Teplice díky pozitivní vzájemné bilanci s Ústím i Děčínem měly jistotu minimálně devátého místa a účasti v příštím ročníku celostátní soutěže. Jednoduché, že?


Varianta dvě: Dvě výhry a návštěva kostela

K divizi 2024/2025 vede cesta i přes dvě výhry ze tří zápasů. Jisté je, že Teplice musí v neděli za tři body porazit Ústí B. Díky tomu by se svému soupeři bodově vyrovnaly v tabulce a díky pozitivní bilanci (první zápas Ústí vyhrálo v prodloužení) by získaly nesestupovou devátou pozici. V následujících dvou kolech by stačilo porazit jednoho ze dvou zbývajících soupeřů tak, aby na konci ligy mělo Efdéčko 22 bodů. Zároveň by se však muselo ohlížet na to, aby byly splněny alespoň 3 ze 4 níže zmíněných bodů:
1) Olymp získá maximálně 7 bodů ze tří zápasů (proti Efdéčku, Kadani a Wizzardům);
2) Děčín získá maximálně 6 bodů ze tří zápasů (proti Litvínovu, Chomutovu, Wizzards);
3) Ústí získá maximálně 3 body ze dvou zápasů (proti Kadani a Slanému)
4) Chomutov získá maximálně 1 bod ze čtyř zápasů (proti Kadani, Chebu, Litvínovu, Děčínu).

Pokud by Teplice s Ústím prohrály a připsaly šest bodů ve zbývajících dvou duelech, musely by se zároveň splnit všechny následující podmínky:
2) Děčín získá maximálně 6 bodů ze tří zápasů (proti Litvínovu, Chomutovu, Wizzards);

4) Chomutov získá maximálně 1 bod ze čtyř zápasů (proti Kadani, Chebu, Litvínovu, Děčínu).


Varianta tři: Jedna výhra a návštěva Lurd

Varianta postavená na vodě, ale přesto možná. Teplice si mohou místo v Divizi udržet i pouhopouhým vítězstvím nad Ústím za tři body s celkovými 19 body. Jak již bylo výše zmíněno, Teplice by v tu chvíli měly pozitivní vzájemnou bilanci a držely by se proto nad Ústím. V následujících zápasech by ovšem musely být souhrnně splněny následující podmínky:
1) Ústí by nesmělo získat ani bod (proti Kadani a Slanému);
2) Děčín by nesměl získat více než 3 body (proti Litvínovu, Chomutovu, Wizzardům);
3) Olymp by nesměl získat více než bod (proti Kadani a Wizzardům).


Závěr: Potřebujeme Vaši podporu

Dva ze tří zbývajících zápasů pořádáme na domácí půdě. Doufáme proto v co největší diváckou kulisu. Zápas s Ústím bohužel odehrajeme v netradiční čas a na netradičním místě, přesto však doufáme v co největší podporu, protože jak bylo zmíněno výše, jedná se o nejdůležitější zápas sezóny, od kterého se odvíjí většina variant udržení. Na zápas proti Olympu pro Vás chystáme speciální překvapení, o kterém budeme brzy informovat. Poslední zápas sezóny nás pak čeká na tradičním místě i v tradičním čase a my věříme, že přijdete vytvořit bouřlivou atmosféru tak, jako mnohokrát předtím.
sobota | 03.02. | 20:00 | SH Krupka
sobota | 10.02. | 18:00 | TJ JM Chodov
neděle | 18.02. | 17:00 | MSH Teplice

Související utkání
Sobota 3. února 2024 od 20:00
Teplice
11:6
4:3, 2:1, 5:2
Ústí