Áčko sehrálo s druhým týmem tabulky vyrovnanou partii, na body to ale bohužel nestačilo
23. ledna 2024

Áčko sehrálo s druhým týmem tabulky vyrovnanou partii, na body to ale bohužel nestačilo

V neděli 21. ledna se v teplické sportovní hale odehrál duel 18. kola divize mezi domácím Efdéčkem a kralupskými vlky. Utkání přihlíželo skvělých 181 diváků, kteří se ale z výhry nakonec radovat nemohli. Středočeši si odvezli 3 body za výhru 6:5. Po zaznění závěrečné sirény si ale musel hostující tým pořádně oddechnout, žlutomodří jim byli vyrovnaným soupeřem.

Nervozity kralupského týmu využil v 10. minutě Martin Schneider, který střelou na bližší tyč nachytal gólmana a otevřel tak gólový účet utkání. V první třetině to byl sice jediný gólový moment, šancí na góly ovšem měly oba týmy víc než dost. Tepličtí nevyužili samostatných úniků tváří v tvář gólmanovi, domácí gólman Hlavsa si zase před zápasem správně postavil branku, protože hned dvakrát za ním zacinkalo břevno.

Kralupské vyrovnání se zrodilo z nenápadného protiútoku v 25. minutě, když střela přes obránce zapadla přímo k tyčce a začínalo se od znova. V půlce zápasu už hosté vedli 3:1, když se stihli prosadit dvakrát během 50 vteřin – nejprve využili přesilovku a poté se ujala i střela na bližší tyč po špatné rozehrávce Teplic. Za dvě minuty snížil na 2:3 Lukáš Mucha, který napřáhl po přiťuknutí Schneidera a i díky cloně Ondry Rejchy před brankou, skončila jeho střela v hostující svatyni. A když dvě minuty před druhou pauzou stihla dvojice Gebhardt - Koštoval potrestat špatné střídání soupeře, šlo se do kabin za stavu 3:3.

Tři nepovedená střídání na začátku poslední periody pak nejspíš rozhodla o vítězi zápasu. Vlci se během 74 vteřin stihli prosadit celkem třikrát a ve 47. minutě se dostali do vedení 6:3. Efdéčko to ale nezabalilo a za další dvě minuty vyřešili Tomáš Soukup s Martinem Schneiderem protiútok 2 na 1, ten znamenal snížení na 4:6. Ještě blíže na dostřel se domácí tým dostal při dalším střídání této dvojky. Pro vyhozený míček přes celé hřiště si až ke kralupské brance doběhl Schneider, který využil zaváhání hostujícího gólmana, uklidil míček do branky a rozdíl byl v tu chvíli už jen jednobrankový. Na víc to už ale bohužel nestačilo, a když 20 vteřin před koncem trefil Gebhardt pouze tyčku a následný závar skončil přerušením hry, Teplice se musely spokojit pouze s předvedeným výkonem, protože na body to ani tento víkend nestačilo.

Prohra 5:6 odsouvá Efdéčko na sestupovou desátou pozici, kterou ale A-tým může vylepšit již tuto sobotu 27. ledna, kdy zajíždí do Rudné k zápasu s tamním Sokolem. Zápas začíná v 18 hodin.

Do kalendářů si ale už teď můžete zapsat 3. únor, v Krupce sehraje Áčko předposlední domácí veledůležitý zápas s Ústím B. Tam vás budeme všechny potřebovat!