Po těsné výhře přišla těsná prohra, Áčko nestačilo na Chomutov
16. ledna 2024

Po těsné výhře přišla těsná prohra, Áčko nestačilo na Chomutov

V sobotu 13. ledna se A-tým představil v chomutovské hale Březenecká, kde sehrál další z klíčových zápasů. Teplické hráče může mrzet hlavně začátek zápasu, kdy v 16. minutě prohrávali 0:3. Ve druhé třetině se sice Efdéčko dostalo i do vedení, ale šťastný odraz v poslední minutě odsoudil žlutomodré ke smolné prohře 7:8.

Jak už bylo zmíněno, začátek zápasu Teplicím vůbec nevyšel. Nedařilo se vlastně nic a laciné obdržené góly po křižných přihrávkách byly v průběhu prvního dějství důvodem až tříbrankové ztráty. Minutu před pauzou vykřesal naději Sam Olexa, který popadl míček, proběhl s ním celé hřiště, zakončil úspěšně na bližší tyč a snížil tak na 1:3. 

Na rozdíl jediného gólu se Efdéčko dostalo na konci 25. minuty, když se po chybě v rozehrávce soupeře nemýlil Martin Schneider a snížil tak na 2:3. Chomutov ale na tento gól zareagoval hned za 13 vteřin a ztráta byla rázem znovu dvoubranková. V polovině zápasu se i přesto dostali Tepličtí do vedení. Po přesné střele Marka Nekudy, individuální akci Lukáše Muchy a mazáckým zakončením Tomáše Soukupa vedl v 29. minutě tým z lázeňského města 5:4! Soupeř srovnal krok za dalších pět minut po jednoduchém signálu z rohu hřiště, ale vedení vrátil teplickým barvám minutu a půl před druhou sirénou navrátilec do sestavy David Gebhardt, který se taktéž prosadil ze standartní situace po přihrávce Honzy Koštovala. Po dvou třetinách tak Efdéčko vedlo 6:5.

Ve třetí třetině sledovali promrzlí diváci vyrovnanou partii, která přinesla další gól ve 49. minutě a bohužel padl do teplické branky. Góly Chomutova byly všechny jako přes kopírák, i tentokrát zakončoval hráč do prázdné brány po křižné přihrávce. Stejný scénář se opakoval za dvě minuty a domácí se tak dostali do vedení 7:6. S odpovědí přišel Honza Koštoval osm minut před koncem, když procedil míček do branky mezi rukou a tělem domácího brankáře. Pak už hra byla více opatrná, žádný z týmů nechtěl udělat chybu. V čase 59:10 pak soupeř rozhodl po odrazu, kdy míček skončil po trochu šťastném plácnutí do balónku přímo v pravém růžku teplické branky. V následné hře bez brankáře už se pak Efdéčku srovnat nepodařilo.

Prohra 7:8 tak opět zdramatizovala vývoj v divizní tabulce. Osmá příčka po tomto víkendu patří právě chomutovskému béčku, které odsunulo Teplice na příčku devátou, stále ještě nesestupovou. Další šanci na zisk potřebných bodů má Efdéčko již tuto neděli 17. ledna, kdy přivítá v teplické sportovní hale Kralupy Wolves. Budeme se těšit na vaší návštěvu. Neváhejte a přijďte A-tým podpořit!