Heroický závěr vynesl Áčku dva body za výhru v prodloužení!
9. ledna 2024

Heroický závěr vynesl Áčku dva body za výhru v prodloužení!

První zápas nového roku měl A-tým naplánovaný na neděli 7. ledna, do Teplic přijel litvínovský Bivoj. Efdéčko bylo v prvních dvou třetinách lepším týmem, ve třetí části ale opět přišel dvacetiminutový výpadek a vyrovnat se povedlo až 9 vteřin před koncem. Bonusový bod pak domácímu týmu vystřelil v oslabení v prodloužení Ondřej Rejcha. Teplice tak nakonec porazily Litvínov 6:5.

V posledních dvou zápasech se žlutomodré barvy vždy prosadily jako první a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Ve 4. minutě nachytal Marek Nekuda litvínovského gólmana střelou na bližší tyč a Efdéčko šlo do vedení. To ale vydrželo jen minutu a 13 vteřin, kdy se míček dostal do domácí branky po dorážce nepokrytého hráče. V první třetině pak vidělo 88 diváků ještě jeden gólový moment, Tomáš Soukup našel volného Lukáše Muchu za obranou, který se předvedl se svým bekhendovým blafákem. Po 20 minutách vedly Teplice 2:1.

Ve druhé třetině si domácí vypracovali několik příležitostí, žádnou z nich se ovšem dlouho nedařilo proměnit. V polovině zápasu dostalo Efdéčko možnost hrát přesilovku, kterou 2 vteřiny před návratem vyloučeného hráče využil Mouchič svým druhým gólem v zápase, přihrával mu Martin Schneider. Soupeř byl nebezpečný hlavně z protiútoků, kterých měl hned několik. Lukáš Topš, jistota v teplické kleci, i obránci si ale se všemi prozatím poradili.

Do třetí periody se šlo za stavu 3:1 pro Teplice. Její začátek se ale domácím vůbec nepovedl. Po chybě v rozehrávce a jedné nešťastné střele mezi nohy se ve 43. minutě začínalo od znova, bylo vyrovnáno 3:3. Vedení vrátil žlutomodrým osm minut před koncem Honza Koštoval, který dokázal i s trochou štěstí dostat zpoza branky míček za čáru. Na vyrovnání se ale nemuselo čekat dlouho, za dalších 50 vteřin už panovalo skóre 4:4. Celou halu pak zmrazil gól soupeře na 5:4 čtyři minuty před koncem a naděje na zisk bodů byla opět o něco menší. Přesto to ale Efdéčko nevzdalo, dvě minuty před koncem dostalo opět možnost přesilovky. V následné hře 6 na 4 bez brankáře byli 11 vteřin před koncem vyloučeni jak teplický, tak i litvínovský hráč. Byla z toho tak výhodnější přesilovka 5 na 3. Vyrovnat se podařilo v čase 59:51 po skvěle sehraném signálu, který zakončil přesnou střelou Honza Koštoval. 60 minut stejně jako v prvním vzájemném zápase sezóny nerozhodlo o vítězi, následovalo tak prodloužení.

V něm se Efdéčku povedlo ukončit zápas dokonce v oslabení! Hrdinou okamžiku se v čase 63:23 stal Ondřej Rejcha, který o výhře rozhodl pohotovým bekhendovým zakončením k tyči! V oslabení zůstal volný na ose hřiště a k radosti všech přítomných na hale dokázal rozhodnout.

I druhý zápas těchto celků tak skončil vítězstvím Teplic v prodloužení, tentokrát 6:5. Tepličtí se tak se 16 body posouvají na osmé místo, stejný počet bodů má i deváté ústecké Béčko, které ale má horší skóre.

Už tuto sobotu 13. ledna čeká A-tým další důležitý zápas. Od 15 hodin je na programu zápas s chomutovskou rezervou, který se odehraje na sportovní hale Březenecká! Nejbližší domácí zápas Efdéčka je naplánován na neděli 21. ledna od 17 hodin v Teplicích s kralupskými Wolves.