Důležitá předvánoční výhra, Áčko v posledním zápase roku vyloupilo Cheb!
19. prosince 2023

Důležitá předvánoční výhra, Áčko v posledním zápase roku vyloupilo Cheb!

V sobotu 16. prosince zajížděl A-tým do Chebu k zápasu s místním Akademikem. Důležitý souboj zprvu vypadal jako jednoznačná záležitost, když Teplice vedly po 10 minutách 3:0, nakonec se ale proměnil v přetahovanou o vedení. Konec zápasu naštěstí zvládl lépe žlutomodrý tým, který zažil pocit vítězství poprvé od poloviny října. Efdéčko zápas ovládlo poměrem 10:7!

Zaplněné tribuny sledovaly na začátku zápasu výtečný start Teplic. V šesté minutě našel Lukáš Mucha zpoza brány Ondru Rejchu, který po střele k tyči poslal hosty do vedení. O dvě minuty později zvyšoval na 2:0 Martin Schneider, na jehož forhendový blafák byl domácí gólman krátký. A když za dalších 57 vteřin rozvlnil síťku chebské branky Kuba Zeleník, vedlo Efdéčko už 3:0. Žlutomodří se ale nejspíš nechali ukolébat a toho Akademik dokázal náležitě využít. Během minuty a půl bylo vyrovnáno a tři vteřiny před první přestávkou šli domácí dokonce do vedení 4:3.

Na 4:4 tak musel vyrovnávat Mucha, který byl na brankovišti ze všech nejdůraznější. Pak se začaly oba týmy střídat ve skórování. Po gólu domácích na 5:4 srovnal střelou téměř z rohu na bližší tyč Sam Olexa, na 6:6 pak musel vyrovnávat Kuba Zeleník po milimetrově přesné střele z otočky, která prošla gólmanovi Chebu přímo mezi „betony“. Na sedmý gól domácích ve 36. minutě dokázal ještě v té samé odpovědět Vojta Bratschaedl, s jehož plácnutím do balónku si strážce domácí klece neporadil. Do šaten šli nakonec spokojenější tepličtí hráči, 25 vteřin před druhou sirénou předložil Lukáš Fiala míček Martinu Šnobrovi a ten pouze uklidil míček do prázdné branky. Po 40 minutách tak Efdéčko vedlo 8:7.

V poslední části pak padaly góly už jen do domácí branky. Ale určitě tomu tak být nemuselo, v důležitých momentech podržel tým, tak jako vždycky, několika famózními zákroky Lukáš Topš! Na začátku třetí třetiny vstřelil devátý gól žlutomodrých Mouchič, který se opět prosadil z předbrankového prostoru po přihrávce Schneidera. A po gólu Tomáše Rudolfa na 10:7 ve 48. minutě už vše začalo vypadat slibně. Možná i díky tomu, že domácím pomalu docházely síly, si Áčko závěr zápasu pohlídalo a krom několika momentů Cheb do žádných větších šancí nepustilo. Po zaznění sirény tak mohli naši hráči po dlouhé době oslavit tříbodový zisk!

Efdéčko půjde do roku 2024 z nesestupového devátého místa se 14 body na kontě. Pevně doufáme, že sobotní výkon si Áčko přenese i do zbývajících utkání. První zápas nového roku je pak na programu v neděli 7. ledna od 18 hodin, kdy Efdéčko přivítá v teplické hale Bivoj Litvínov. Dorazte, budeme vás potřebovat!