Junioři stráví vánoční svátky na prvním místě tabulky, zatím ani jednou neprohráli!
12. prosince 2023

Junioři stráví vánoční svátky na prvním místě tabulky, zatím ani jednou neprohráli!

Mezi kategorie, kterým se letos daří, můžeme zatím určitě zařadit naše juniory. Ti během 12 podzimních zápasů nepoznali pocit porážky ani jednou a se ziskem 30 bodů vládnou 2. juniorské lize. Dosud jedinými bodovými ztrátami byly remízy s Kadaní, Jabloncem a Panthers Liberec.

Vraťme se ale k posledním dvěma turnajům. V sobotu 25. listopadu si juniorská kategorie udělala výlet do dalekého Tanvaldu, kde ji čekaly dva zápasy s týmy z horní poloviny tabulky. V prvním zápase s Jabloncem se Efdéčko dlouho dostávalo do provozní teploty, na 1:1 vyrovnával Jonáš Burger až skoro po 20 minutách hry. Skóre pak otočil Stepan Pronin, ale těsně před druhou pauzou soupeř srovnal. Tepličtí šli zkraje poslední části opět do vedení, po asistenci Kuby Ničeho skóroval Matěj Kubík. Soupeř z města bižuterie pak ale dvěma góly otočil skóre a konečnou remízu 4:4 zachránil Petr Dunaj na poslední chvíli, přesně 36 vteřin před koncem.

Ani vstup do druhého klání s Panthers Liberec nebyl ideální. Po prvním gólu Honzy Veselého sice vedlo Efdéčko 1:0, ale liberečtí se v rozmezí šesti minut prosadili celkem čtyřikrát a po první třetině vedli 4:1. Pak ovšem předvedli velký obrat také tepličtí hráči. Po kontaktním gólu Filipa Marka na 4:2 se dokázali prosadit ještě Dunaj, Pronin a Veselý a rázem tepličtí vedli 5:4. Tentokrát měl ale poslední slovo soupeř a pět minut před koncem vyrovnal na konečných 5:5. Výlet do Tanvaldu tak žlutomodrým vynesl dva body za dvě remízy.

O 2 týdny později zajížděli junioři do Spořic. Tam je prvním zápase čekal Jirkov. Zápas naši hráči zvládli bez větších problémů a došli si k pohodlné výhře 13:3. Nejvíc se na vítězství podíleli Petr Dunaj (2+2), který kromě dvou gólů zvládl dalších deset nedat, a Jonáš Burger, ten se blýskl hattrickem.

Ve druhém zápase s Vipers Most se už vítězství tak snadno nerodilo. V půlce zápasu vedl Most 3:1 a chvílemi byl i lepším týmem na hřišti. Na konci druhé třetiny však tepličtí předvedli parádní kousek. Během dvou minut otočili skóre na 4:3, gólově se o to postarali Fanda Novák, Mára Stodola a Stepan Pronin. Vipers sice srovnali krok, ale ve zbytku zápasu už se trefovali pouze hráči v teplickém dresu – na listinu střelců se zapsali Stodola, Niče a dvakrát mířil přesně Pronin, pro kterého to znamenalo hattrick. Ani jeden z 21 diváků ale bohužel čepici na hřiště nehodil.

Junioři tak mají po dvanácti zápasech 30 bodů s bilancí 9-3-0. Na čele kanadského bodování týmu pak je s 28 body (14+14) Vojta Bratschaedl. Na děleném druhém místě jsou pak Stepan Pronin s Matějem Kopřivou, oba mají shodně 17 bodů.

Po vánočních svátcích čeká juniory první turnaj v půlce ledna, kdy zajíždějí do Lovosic k důležitým zápasům s Děčínem a Libercem B.