Dobrý začátek na body nestačil, Áčko podlehlo Barrakudám ze Slaného
12. prosince 2023

Dobrý začátek na body nestačil, Áčko podlehlo Barrakudám ze Slaného

Šňůra proher teplického A-týmu se po nedělním souboji se Slaným prodloužila už na osm zápasů. Efdéčko sice do zápasu vstoupilo dobře a po první třetině vedlo, jenže po návratu za šaten žlutomodří nenavázali na svůj výkon, soupeř skóre otočil a zbytek zápasu už si pohlídal. Tepličtí tak prohráli 4:8.

První třetina ale byla v režii domácích. Už ve druhé minutě doklepl střelu Vojty Bratschaedla do hostující branky Ondřej Rejcha a Efdéčko šlo do vedení. Soupeř odpověděl trochu šťastným gólem, míček doputoval do branky mezi nohama teplického brankáře. V čase 13:13 šel soupeř do vedení, které mu vydrželo přesně 45 vteřin. Fiala našel volného Honzu Koštovala a ten uklidil míček do prázdné brány. O třetí gól teplických se pak postaral Jakub Zeleník po přiťuknutí Martina Šnobra a po 20 minutách vedly Teplice 3:2.

Rychlými góly na začátku druhé třetiny se ale Slaný dostalo do vedení 5:3. Skrytá střela z půlky, smolný vlastní gól a chyba v rozehrávce zcela změnili náladu na teplické střídačce. Naději vykřesal ve 37. minutě Lukáš Mucha, s jehož nenápadnou střelou dvacet nad led si gólman hostů nedokázal poradit.

Áčku se ve třetí třetině ztráta doháněla už velmi těžko, zkušený tým Barrakud nepouštěl žlutomodré do žádných větších šancí a zápas si pohlídal. K tomu navíc dokázal přidat další tři branky a stanovit tak konečný výsledek na 4:8 z pohledu Teplic.

V tabulce patří Efdéčku stále předposlední příčka s náskokem jednoho bodu na Děčín. Poslední zápas roku 2023 odehraje Áčko již tuto sobotu 16. prosince v dalekém Chebu a bude to další z velmi důležitých zápasů!