Víkendový souhrn 9. 12. - 10. 12. 2023
12. prosince 2023

Víkendový souhrn 9. 12. - 10. 12. 2023

Tento víkend nám hrálo 6 kategorií. Pojďme se podívat na to, jak hrály.

Naši divizní muži se již podruhé utkali s Barracudas Slaný, jen tentokrát v hale v Krupce. Mohli jsme vidět velké zvraty, první třetina byla lepší pro Teplice, v druhé pak soupeř skóre otočil a ve třetí už žlutomodří nenašli síly k obratu. Ani tentokrát to nestačilo na body, kterých máme po čtrnácti zápasech 11. 

10. 12. 2023 FD Teplice X FbC Barracudas Slaný - 4:8

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Zápas rozhodlo to, že nedokážeme udržet koncentraci a disciplínu 60 minut. Pokaždé alespoň na třetinu vypadneme z rolí a pokynů a to nás téměř vždy stojí body. Odehrajeme super první třetinu s kvalitním zkušeným soupeřem. A do druhé třetiny nastoupíme, jako kdybychom vedli o 5 gólů. A že darujeme v každém zápase 3 góly soupeři svými fatálními chybami, to je věc další. 


Další hrající kategorií byli junioři. Ve Spořicích odehráli 2 velmi dobré zápasy. Jako první si zahráli s Jirkovem, který jim přinesl 3 body po výhře 13:3. Poté hráli s Mostem, se kterým opět zvítězili a vezou si tak domů 6 bodů. 

9. 12. 2023 FD Teplice X Florbal Jirkov - 13:3

9. 12. 2023 FD Teplice X FBC Vipers Most - 5:8

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Dva vítězné zápasy, ale každý úplně jiný. S Jirkovem kluci od začátku drželi stanovenou taktiku a zápas tak měli plně pod kontrolou. S Mostem katastrofální 1. třetina plná chyb a hlavně nic z toho, co jsme si řekli, že chceme hrát kluci neplnili. O přestávce, i za pomoci několika peprnějších výrazů, jsme si vše vyříkali a výkon šel postupně nahoru. Velmi cenné vítězství, vzhledem k vývoji zápasu. A teď už zasloužená pauza. Přeji všem hráčům, rodičům a příznivcům krásné Vánoce.


Starší žáci A hráli 3 zápasy. V prvním s Chomutovem se našim nedařilo už od začátku a zápas skončil 0:3. S Lovosicemi jim to pak začalo střílet, ale na výhru to nestačilo a nakonec s Turnovem berou 3 body za výhru 5:0.

10. 12. 2023 FD Teplice X Florbal Chomutov - 0:3

10. 12. 2023 FD Teplice X ASK Lovosice - LFP "A" Black - 4:7

10. 12. 2023 FD Teplice X TJ Turnov - 5:0

Komentář trenéra Jakuba Derky: Turnaj v Krupce byl pro nás ponaučení. První zápas s Chomutovem jsme byli od začátku horší tým, ale postupem času jsem se začali dostávat do zápasu, ale bohužel to na vítězství nestačilo. Druhý zápas jsem začali o dost líp, ale dostali jsme hloupé góly a ani přes závěrečný tlak se nám nepodařilo zápas zvrátit na svoji stranu. Poslední zápas nám přijela posila a to druhý trenér Ondřej Brabec a také to mělo vliv na utkání. Kluci dostali nový vítr do plachet a s přehledem zápas vyhráli. Turnaj nám ukázal na čem  máme zapracovat a také pro některé nové herní zkušenosti a za to jsem rád. Rád bych poděkoval rodičům, fanouškům, kteří byli suproví a samozřejmě klukům (i Maki) za bojovný a týmový výkon.


Starší žáci B tento víkend bohužel nezískali ani jeden bod. V prvním zápase se skóre na poslední chvíli snažili převrátit, bohužel se jim to nepodařilo a na výhru jim chyběly 2 góly. V druhém pak vysoko prohráli. 

10. 12. 2023 FD Teplice X Mocní Tuleni Podbořany - 4:6

10. 12. 2023 FD Teplice X PRO - AKTIV Bílina - 1:15

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: Vyrazili jsme do Podbořan s takovou všehochutí. Byli jsme smícháni ze starších žáků, mladších žáků a starších žákyň. První výsledek zápasu vůbec neodpovídá realitě. Zápas byl celou dobu pod naší kontrolou a soupeř jen využíval protiútoky, smolné góly tomu taky moc nepřidávali. Druhý zápas bohužel jsme se skoro ani nedotkli míčku, ale nedali jsme jim to zadarmo. Snažili jsme se jim výhru co nejvíce znepříjemnit. Děkuji Janu Smolekovi za výpomoc. 


Starším žákyním se také moc nezadařilo. V prvním zápase s Chomutovem se skóre snažili držet, bohužel Chomutovu pár gólů padlo. V druhém zápase s Libercem už průběh moc vyrovnaný nebyl.

9. 12. 2023 FD Teplice X Florbal Chomutov - 1:3

9. 12. 2023 FD Teplice X FBC TULIP Liberec - 2:8

Komentář trenérky Mirky Frontzové: Starší žákyně sehrály tentokrát dva domácí zápasy v Krupce. V prvním statečně vzdorovaly Chomutovu, měly šance, ale bohužel chyběla přesnost v zakončení. Dvě minuty před koncem za stavu 1:2 jsme byli ve velkém tlaku, ale rozhodčí nám nešťastně vyloučil dvě hráčky, čímž rozhodl. V oslabení 5 na tři jsme dostali gól na 3:1. Ve druhém zápase proti silnému Liberci děvčata zaspala úvod zápasu a během prvních 5 minut obdržela 4 branky. Pak se výkon týmu zlepšil a druhou třetin jsme dokázali držet se soupeřkami krok - 1:1. Pozitivní byl plný počet hráček (13+1) a chuť bojovat až do konce.


Elévové odehráli 5. kolo, ve kterém se utkali s Kadaní, s kterou prohráli a pak s Žatcem a Louny, kde si připsali dvě vítězství. Doufáme, že mají elévci radost ze dvou výher, a že si turnaj užili. 

Komentář asistenta trenéra Štěpána Traksla: První zápas proti Kadani jsme byli ještě rozespalí a bohužel jsme prohráli 4:8. V dalších dvou utkáních se kluci probrali a začali hrát jako tým a i díky tomu jsme vyhráli v zápasech s Louny a Žatcem, vždy o dva góly..