Výlet do Kadaně se Áčku nevyvedl, favorita překvapit nedokázalo
5. prosince 2023

Výlet do Kadaně se Áčku nevyvedl, favorita překvapit nedokázalo

Série proher neskončila ani tentokrát. Pocit vítězství Efdéčko v divizi zažilo naposledy 15. října v zápase s Bivojem Litvínov. Na výhru to nestačilo ani tuto sobotu 2. prosince, kdy tepličtí hráči zajížděli do Kadaně. Dvě třetiny drželi žlutomodří naději na slušný výsledek, ale špatná poslední třetina nakonec znamenala vysokou prohru 6:13.

Domácí byli v první třetině více na míčku a dostávali se do zajímavých příležitostí, žádnou z nich ale nedokázali proměnit. Pomoci jim tak museli tepličtí, kteří v 6. minutě střídali v nesprávný moment. Toho dokázala Kadaň náležitě využít a otevřela gólový účet utkání. Za dalších osm minut se míček v teplické brance objevil podruhé, chyba v rozehrávce znamenala dvougólový náskok soupeře. Efdéčko zareagovalo dvě minuty před pauzou. Souhra Jakuba Derky, který parádně vymetl pravou šibenici, s Martinem Šnobrem vedla poprvé k teplickému úspěchu a po 20 minutách byl stav 2:1 pro Katy.

Hned zkraje druhé části bylo vyrovnáno, Vojta Bratschaedl dorazil do branky střelu Tomáše Soukupa a začínalo se od znova. Odpověď domácích přišla už za půl minuty a v průběhu třetiny se Kadaň dostala až do vedení 6:2. Třetí gól přišel opět krátce před přestávkou. Bratschaedl našel zpoza brány volného Soukupa na velkém brankovišti a po dvou třetinách vedli domácí 6:3.

Začátky třetin obecně nebyly v tomto zápase silnou stránkou teplických. Další dva góly vstřelila Kadaň v prvních dvou minutách poslední třetiny a odskočila tak na rozdíl pěti gólů. Přesto to ale tepličtí nezabalili a po přesné raně Muchy mezi nohy gólmana a pěkné individuální akci Šnobra svítilo na tabuli skóre 8:5. Na zbytku zápasu už ale Teplice nenašly síly ani motivaci jakkoliv utkání zvrátit a pět minut před koncem vedli domácí Kati 12:5. Šestou brankou korigoval skóre po pěkném ťukesu se Schneiderem Tomáš Rudolf, ale poslední slovo měli minutu před koncem přeci jen domácí. Po zaznění závěrečné sirény se tak soupeř mohl radovat z výhry 13:6.

Sedmá prohra v řadě drží Teplice na předposlední příčce stále o jeden bod před Děčínem. Stále je ale možnost být třeba i na sedmém místě, na které Efdéčko ztrácí „pouhých“ 5 bodů.

Další zápas žlutomodrých je na programu již tuto neděli 10. prosince, kdy se na domácí půdě představí proti Barrakudám ze Slaného. Zápas, který se bude tentokrát hrát v krupské hale, začíná v 17 hodin a my budeme rádi, když A-tým dorazíte podpořit!