Ke třem bodům chybělo osm vteřin, nakonec Áčko podlehlo Děčínu v prodloužení
28. listopadu 2023

Ke třem bodům chybělo osm vteřin, nakonec Áčko podlehlo Děčínu v prodloužení

Druhou polovinu sezóny začalo Efdéčko v neděli 26. listopadu zápasem s Děčínem. Přetahovaná nakonec nedokázala určit vítěze po 60 minutách, počtvrté v sezóně tak zápas Teplic musel rozhodnout nastavený čas. Bonusový bod si nakonec odvezli domů hosté, kteří v prodloužení rozhodli o své výhře 7:6.

Už před zápasem si byly oba týmy vědomy toho, jak je tento zápas důležitý a uzpůsobily tomu i své tempo. Zápas měl sice ze začátku trochu pomalejší tempo, ale postupem času diváci, kterých tentokrát přišlo 139, mohli sledovat vcelku zajímavý florbal. První gólovou si připravili hosté, po nenápadné střele z otočky se v 6. minutě dostali do vedení. O vyrovnání se za dvě minuty postarala dvojice Koštoval – Mucha, první jmenovaný dokázal skákající míček dostat za děčínského gólmana. Děčín pak sice opět odskočil po individuální akci, ale s brzkou odpovědí přišel Jakub Zeleník, který našel místo na přední tyči po střele od mantinelu. Efdéčko pak dokonce ve vlastním oslabení otočilo skóre na 3:2, bekhendovou střelu Koštovala dorazil Mucha a tento stav platil i po 20 minutách.

Ve druhé třetině gólů ubylo, šancí však nikoliv. Soupeř byl sice o něco více na míčku, ale do žádných vyložených šancí se nedostával. Teplice hájily svůj náskok až do 37. minuty, kdy i s přispěním jednoho ze žlutomodrých, skončil míček v síti. I tak šli do kabin spokojenější domácí hráči. Po přiklepnutí Martina Schneidera prostřelil hostujícího brankáře Ondřej Kus. Před poslední třetinou vedlo Efdéčko 4:3.

Po návratu ze šaten se na gól opět čekalo poměrně dlouho. Střela do růžku znamenala v 52. minutě vyrovnání na 4:4. Hned za další minutu si vzal jako správný kapitán slovo Tomáš Soukup a po ukázkovém bekhendovém zakončení vrátil teplickým barvám náskok. A když stejný hráč zvyšoval o další minutu později na 6:4, zdálo se, že si tepličtí jdou za třemi body. Zdání ovšem často klame a bylo tomu i tentokrát. Zatímco v 56. minutě trefili domácí ve své šanci pouze břevno, míček se děčínským ideálně odrazil do protiútoku, ze kterého následně snížili na 5:6. Hosté pak sáhli i ke hře bez gólmana, která se dlouho jevila jako neúčinná, ale v čase 59:52 se opět i za přispění jednoho z teplických hráčů dostal míček do domácí branky a bylo jasné, že se bude prodlužovat.

V prodloužení dostal soupeř možnost hrát přesilovku, kterou v čase 61:31 po jednoduché akci využil a zápas ukončil. Tři body byly velmi blízko, ale ani tentokrát to na ně nestačilo a A-tým se musel spokojit s pouhým bodem.

Po dvanácti zápasech má Efdéčko na kontě 11 bodů a drží předposlední příčku o jeden bod právě pred Děčínem. Další šanci na zisk bodů bude mít Áčko už tuto sobotu, kdy bude zajíždět do Kadaně.