Víkendový souhrn 25. 11. - 26. 11. 2023
27. listopadu 2023

Víkendový souhrn 25. 11. - 26. 11. 2023

Poslední víkend listopadu je za námi! Pojďme se kouknout, jak se všem kategoriím dařilo.

Áčko do poslední chvíle drželo naději na plný bodový zisk, ale v posledních 10 vteřinách soupeř vyrovnal a šlo se do prodloužení. V něm dokázal A-tým vzdorovat minutu a půl, soupeř rozhodl brankou v přesilové hře. Můžeme opět litovat ztracených dvou bodů. Pozitivem aspoň zůstává, že v případě shody bodů s Děčínem na konci sezóny, budeme mít lepší vzájemnou bilanci. 

26. 11. 2023 FD Teplice X 1. FBC DDM Děčín IV - 6:7

    Komentář trenéra Vlastimila Valtera: 8 vteřin od plného počtu bodů, to nás samozřejmě mrzí nejvíc. Potřebujeme, aby se k nám taky občas přiklonilo trochu toho štěstí, protože to tyhle zápasy rozhoduje.


    Junioři si tuto sobotu udělali výlet do vzdáleného Tanvaldu. V prvním utkání proti Jablonci srovnalo Efdéčko v poslední minutě a v zápase prvního s druhým proti Panthers Liberec se oba týmy taktéž rozešli smírně.

    25. 11. 2023 FD Teplice X FLORBAL JABLONEC - 4:4

    25. 11. 2023 FD Teplice X FBC Panthers Liberec - 5:5

    Komentář trenéra Martina Mühlfaita: V zasněženém Tanvaldu jsme odehráli dva těžké zápasy. Vzhledem k počasí jsme dorazili do haly 30 min. před zápasem a po třech hodinách sezení v autobusu chvíli trvalo, než se kluci probrali. Konečnou remízu beru. V utkání s Libercem jsme dělali spoustu individuálních chyb, které soupeři pomohli k navyšování skóre. Ve třetí třetině jsme lehce proměnili sestavu a výsledkem byla konečná remíza. Za to klukům patří veliký kredit, že zápas nezabalili. Speciální poděkování patří Zdendovi, který v brance předváděl neskutečnou show a držel naše šance na body.


    Starší žáci hráli v sobotu proti Děčínu, Turnovu a Panthers Liberec. Byly to velmi těžké zápasy, kluci hráli o udržení druhého koše, což se jim nakonec díky jedné výhře povedlo.

    25. 11. 2023 FD Teplice X 1. FBC DDM Děčín IV - 1:2

    25. 11. 2023 FD Teplice X TJ Turnov - 0:1

    25. 11. 2023 FD Teplice X FBC Panthers Liberec ORANGE - 4:2

    Komentář trenéra Jakuba Derky: Turnaj v Turnově nám moc nepřál, v prvním zápase jsem byli horší tým, Děčín na nás vletěl a my se z toho dlouho vzpamatovávali, druhý poločas od nás o dost lepší, ale bohužel už jsme nezvrátili utkání na naši stranu. Druhý zápas jsme od začátku byli lepším týmem, ale trápili jsme se v zakončení a dělali jsme hloupé chyby v obraně, to se bohužel podepsalo na výsledku. Třetí zápas jsme tahali dlouho za kratší konec, ale dokázali jsme se vzchopit a to se podepsalo na výsledku, a proto jsme mohli slavit výhru. Turnaj nám ukázal na čem zapracovat a zkušenosti do další zápasu. Klukům děkuju za turnaj a fanouškům za podporu.


    V neděli se v Krupce odehrálo 4. kolo přeboru starších žáků. Béčko z něj po dvou prohrách bohužel vyšlo bez bodového zisku.

    26. 11. 2023 FD Teplice X SK Štětí - 2:4 

    26. 11. 2023 FD Teplice X 1. FBC DDM Děčín IV B - 1:5

    Komentář trenéra Jakuba Derky: Turnaj v Krupce byl pro nás bohužel špatný, co se týče výsledku, ale herně nebyl zas tak špatný a to díky tomu, že jsem měli na soupisce kluky, co hráli florbal prvně. První zápas jsem sehráli se Štětím a začali jsme ho špatně, po první třetině jsem prohrávali 3:0 a potom i přes lepší a bojovný výkon jsme to bohužel nedokázali zvrátit. Druhý zápas jsem hráli s rivalem z Děčína a ten bohužel jako včera v Turnově byl lepší a my se dlouho dostávali do tempa a do šancí, ale také to bohužel nestačilo a my opět odešli poraženi. Turnaj nám ukázal nedostatky, které se budeme snažit do dalších zápasů vymýtit. Děkuju klukům za bojovný výkon a fanouškům za podporu.


    Naše holky se vrací domu z Kadaně s jedním bodem. V prvním zápase se jim zvládly uhrát remízu s týmem Podbořan, v druhém pak prohrály nad Kadaní.

    25. 11. 2023 FD Teplice X Mocní Tuleni Podbořany - 3:3

    25. 11. 2023 FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 1:7

    Komentář trenérky Mirky Frontzové: V sobotu odehrály stržky další dva zápasy, tentokrát v zasněžené Kadani. Bohužel, díky početné marodce, v počtu 7 hráček v poli. Přes tento handicap holky bojovaly, co jim síly stačily a s Podbořany urvaly remízu, když dokázaly otočit dvougólové manko. S Kadaní nám už docházely síly a to se projevilo i na výsledku. Výborný výkon předvedla brankářka Verča s 80% úspěšností zákroků. Všem hráčkám díky za bojovnost a předvedenou hru.


    Naše druhá nejmenší kategorie má za sebou další turnaj. V nedělním čtvrtém kole se elévkům moc bodově nezadařilo, ale přesto doufáme, že si turnaj užili.

    Komentář trenéra Jana Smoleka: Krásný turnaj, kde se nám sice bodově nepoštěstilo, přesto musím vyzdvihnout herní výkon všech čtyř lajn. Zvláštní poděkování platí gólmanovi, který dnes chytal poprvé a zvládl to naprosto fantasticky.