Dorostenci se po dalších dvou turnajích vrací do třetího koše
22. listopadu 2023

Dorostenci se po dalších dvou turnajích vrací do třetího koše

V listopadu byly na programu turnaje třetího kola 1. ligy dorostenců. V neděli 5. a sobotu 18. listopadu zajížděli naši dorostenci na Kladno, kde bohužel nedokázali bodovat ani v jednom ze čtyř naplánovaných utkání. Prohry s Chomutovem, Slavií Plzeň, Panthers Praha a Kladnem odsoudili dorost k pádu do třetího koše.

První zápasy tohoto kola se odehráli na Kladně v neděli 5. listopadu. Zápas s Chomutovem byl po celou dobu vyrovnaný. První gól diváci viděli až ve druhé třetině, kdy se v 17. minutě prosadil soupeř. S odpovědí přišel po přihrávce Hataše Daniel Branda. I na druhý chomutovský gól našli tepličtí hráči odpověď, z trestného střílení se ve 28. minutě prosadil Vojta Frolík. Víckrát už se ale žlutomodrým skórovat nepodařilo a trefoval se jen soupeř. Ještě ve druhé třetině Chomutov znovu odskočil a své vítězství pečetil dvě minuty před koncem gólem do prázdné branky. Efdéčko mohlo litovat neproměněných šancí a zbytečných gólů, takhle z toho byla pouze prohra 2:4.

Ve druhém klání s plzeňskou Slavií se sice Efdéčko dostalo do vedení po spolupráci bratrů Frolíků, jenže v prostřední části soupeř otočil skóre čtyřmi góly a zbytek zápasu si už dokázal pohlídat. Na 2:4 snížil Jakub Kudrna a později na 3:6 David Frolík. Plzeň se následně prosadila ještě jednou a mohla se tak na konci radovat z výhry 7:3.

Za dva týdny se všechny týmy sjely na Kladno znovu, tentokrát na halu BIOS. Efdéčko v prvním zápase proti Panthers Praha mělo výborný start, v 10. minutě vedlo 2:0 po brankách Kudrny a Stepana Pronina. Vedení ale nejspíš naše hráče ukolébalo a soupeř v 26. minutě vedl už 5:2. Je ale potřeba kluky pochválit za to, že zápas nezabalili a po gólech Marka Stodoly a Vítka Blahouta se dostali na dostřel jediné branky. Na víc už to bohužel nestačilo, Panthers dostali míček do teplické branky ještě dvakrát a ze zápasu odcházeli s výhrou 7:4.

V posledním zápase s kladenskými Kanonýry se po bezbrankové první třetině strhla v té druhé velká gólová smršť. V rozmezí od 17. do 19. minuty odskočilo Kladno do jednoznačného vedení 4:0 a zdálo se být rozhodnuto. Tepličtí ale pak přišly s neméně rychlou odpovědí. Během 147 vteřin dokázali čtyřgólovou ztrátu vymazat - úspěšně mířili Jarda Vojíř, Štěpán Patzl, Marek Stodola a David Frolík. Na výhru to bohužel stejně nakonec nestačilo. Po gólech kladenských na 5:4 a 6:4 přišlo snížení pouze v podobě jednoho gólu Kuby Ničeho. Ani poslední zápas tedy náladu nespravil, Efdéčko padlo 5:6.

Čtyři prohry tedy posílají dorost zpět do třetího koše. Oba turnaje čtvrtého kola se odehrají v sobotu 2. a 16. listopadu v Kadani. Právě Kati z Kadaně budou i prvním soupeřem žlutomodrých. Následně je čekají zápasy s Litvínovem, Děčínem a plzeňskou Slavií.

Tagy