Stíhací jízda ve třetí třetině nepomohla, nad síly Áčka byl tentokrát pražský Olymp
21. listopadu 2023

Stíhací jízda ve třetí třetině nepomohla, nad síly Áčka byl tentokrát pražský Olymp

V neděli 19. listopadu uzavřelo Áčko první polovinu sezóny v divizi a řekněme, že zakončení to nebylo zrovna vydařené. Hra A-týmu zvedala diváky ze sedaček pouze v poslední třetině, kdy hráči přepnuli na vyšší stupeň. Ztrátu 1:7 z půlky zápasu už se ale ani tak dohnat nepodařilo a Efdéčko prohrálo 6:8.

Začátek zápasu ovšem nenaznačoval nic, co by značilo debakl už v půlce zápasu. Hrál se vcelku vyrovnaný florbal, po několika šancích na obou stranách. Do dvoubrankového vedení se hosté dostali po smolné teči a špatném rozebrání hráčů při standartní situaci. I přes několik šancí teplických hráčů svítilo na tabuli po první třetině skóre 0:2 a domácí měli o čem přemýšlet.

Zřejmě se ale zamysleli tak moc, až hlavami zůstali z kraje druhé třetiny ještě v šatně. Během prvních 90 vteřin inkasovali další dvě branky a ztráta byla již čtyřbranková. Mezi teplické střelce se poprvé zapsal Lukáš Mucha, který ve 23. minutě snížil na 1:4 po přihrávce Koštovala. Ani tento moment ale žlutomodré nepostavil na nohy. V rozmezí od 24. do 32. minuty vsítil soupeř z Prahy další tři góly a dostal se tak do pohodového vedení 7:1. S rychlou odpovědí přišel po individuální akci David Gebhardt a na 3:7 snížil tři minuty před druhou sirénou Mucha po přihrávce Schneidera při odloženém vyloučení. Před třetí periodou tak Efdéčko ztrácelo čtyři branky.

V poslední třetině domácí téměř nepůjčili hostům balonek a hrálo se prakticky na jednu bránu. Velký tlak vyústil v další dva radostné teplické okamžiky. Počtvrté rozjásal diváky Marek Nekuda, který našel při střele od mantinelu místo na bližší tyče a na 5:7 snížil po povedené samostatné akci Martin Schneider. Škoda i dvou trefených břeven, závěr zápasu mohl být mnohem zajímavější. Šest minut před koncem odskočil soupeř gólem na 8:5 z jedné z mála šancí po dorážce z předbrankového prostoru. Na to stihly Teplice zareagovat až gólem šest vteřin před koncem, kdy zkompletoval hattrick Lukáš Mucha po přihrávce Ondry Rejchy. Po zaznění závěrečné sirény se tak radoval Olymp z důležité výhry 8:6.

Děkujeme opět 149 úžasným divákům, kteří opět po celý zápas vytvářeli skvělou atmosféru!

V půlce sezóny se A-tým nachází na 10. místě tabulky, které by v tuto chvíli znamenalo sestup. Ten se bude snažit odvrátit třeba již tuto neděli 26. listopadu, kdy na domácí půdě přivítá poslední Děčín! Zápas se odehraje v Teplicích od 17 hodin. Přijďte A-tým podpořit, budeme vás opět potřebovat!