Junioři se po dvou suverénních výhrách osamostatnili na prvním místě tabulky
14. listopadu 2023

Junioři se po dvou suverénních výhrách osamostatnili na prvním místě tabulky

Juniorský tým sehrál po domácím turnaji v Krupce další čtyři zápasy na dvou různých turnajích. V sobotu 21. října zajížděl do Loun a v sobotu 11. listopadu se junioři sešli v Krupce. Ani po osmi zápasech tento tým nenašel přemožitele a právem tak zatím kraluje 2. juniorské lize.

Na turnaji v Lounech byly na programu zápasy proti domácí Lokomotivě a Bivoji Litvínov. Do prvního zápasu s domácími vlétlo Efdéčko jako uragán a v čase 3:26 vedlo 5:0, po první třetině dokonce 6:1. Mezi střelce se zapsali dvakrát Filip Marek a Vojta Bratschaedl a po jednom zásahu přidali Vojta Frolík se Stepanem Proninem. Ve druhé třetině byla k vidění jen jedna branka - úspěšným střelcem se stal Matěj Kopřiva. Ve třetí třetině už tepličtí hráči lehce polevili a dovolili soupeři vstřelit tři branky. Stejný počet střel ale rozvlnil i síťku za lounským brankářem. Přesně mířili Matyáš Drobný, Tobiáš Tychler a Fanda Novák.

Střeleckou formu si Efdéčko přeneslo i do zápasu s Litvínovem, kdy se postupně dostalo do vedení 4:0 a 5:1. Stepan Pronin zkompletoval hattrick za dvacet minut a další dva góly přidali Matěj Kubík s Vojtou Bratschaedlem. Na snížení soupeře reagoval Petr Dunaj a po dalším snížení, tentokrát na 3:6, se prosadili Bratschaedl a Kopřiva. Za stavu 8:3 přišel výpadek, během něhož se Litvínov dostal jen na dvougólový dostřel. Další drama ale odmítl Bratschaedl, který gólem na 9:6 druhým hattrickem v zápase pečetil žlutomodrou výhru.

V sobotu 11. listopadu pak čekaly na náš juniorský výběr zápasy s Turnovem a Starým Harcovem Liberec, tedy dvěma posledními týmy tabulky. V zápase s Turnovem se gólostroj rozjížděl velmi pomalu, první gól zaznamenal Jonáš Burger 11 vteřin před první sirénou. Ve druhé části přidalo Efdéčko další tři góly - trefili se Bratschaedl, Kopřiva a Tychler. Kanonádu si naši hráči nechali až na poslední třetinu, kdy rozvlnili síťku soupeřovo branky celkem osmkrát. K brankám Nováka, Rejchy, Tychlera, Marka a Dunaje přidali své premiérové trefy za juniory i Ondra Krištof, Vítek Blahout a Mathias Ayoubi. A když se k tomu přidalo i čisté konto Zdendy Pošíka v bráně, byla z toho jednoznačná výhra 12:0.

Po 20 minutách volna čekal na žlutomodré tým Starý Harcov Liberec. Tady začala kanonáda o poznání dřív, první gól obstaral Dunaj ve druhé minutě. Do pauzy stihly Teplice vstřelit další čtyři góly a po 15 minutách vedly 5:1. Ve druhé třetině přidalo Efdéčko dalších sedm gólů a v poslední třetině dalších šest. Po zaznění závěrečné sirény tak svítilo na tabuli skóre 18:5 pro teplické. Vyjma jednoho si v tomto zápase každý hráč připsal minimálně jeden kanadský bod. Na vysoké výhře se nejvíce podíleli Matěj Kopřiva (3+4), Tobiáš Tychler (6+0) a Vojta Bratschaedl (1+4).

Po osmi zápasech tak Efdéčko drží se skóre 77:26 první příčku s počtem 22 bodů s náskokem jednoho bodu na Panthers Liberec, se kterými se utká již na příštím turnaji 25. listopadu v dalekém Tanvaldu. Druhým soupeřem našich juniorů pak bude Jablonec. Ať se daří, pánové!