Áčko bralo ze zápasu s ústeckým béčkem bod za prohru v prodloužení
14. listopadu 2023

Áčko bralo ze zápasu s ústeckým béčkem bod za prohru v prodloužení

V neděli 12. listopadu odehrál teplický A-tým další divizní zápas, tentokrát na Slunetě proti Ústí B. Zápas se spoustou vyloučení a neproměněných šancí na obou stranách neurčil vítěze po základní hrací době, proto již potřetí v sezóně rozhodl v zápase Efdéčka nastavený čas, ve kterém bylo nakonec úspěšnější Ústí. Pro žlutomodré z toho tak byla porážka 3:4 po prodloužení.

Začátek zápasu a vlastně ani celý samotný zápas nebyl pro oko diváka příliš atraktivní. Efdéčko se po většinu času drželo na míčku, ale ústecká obrana pouštěla teplické barvy do šancí jen zřídka. A když už pustila, podařilo se jí úspěšně neproměnit. Na první třetině byly zajímavé snad jen dvě střely ústeckých do břevna a tři vyloučení na teplické straně, která se všechna podařilo ubránit. Efdéčko si tak aspoň vylepšilo statistiku oslabení, ve kterých je s úspěšností 87,5 % nejlepší v divizi.

Po výměně stran se obraz hry nezměnil. Teplice po většinu času držely míček, ale trápila je, jako skoro v každém zápase, žalostná koncovka. Buď žlutomodří situaci špatně vyřešili, nebo zakončení pokryl gólman. A tak přišel v čase 31:51 trest, neúspěšná klička na vlastní půlce znamenala první gólový moment zápasu, Ústí tak vedlo 1:0. Střelecké trápení prolomil 98 sekund před druhou pauzou Ondřej Rejcha, který srovnal prudkou střelou z půlky hřiště a zaznamenal tak premiérovou branku v divizi. Do šaten ale stejně odcházeli spokojenější domácí. Díky nedůrazu na brankovišti odskočili do vedení 2:1 vteřinu před druhou sirénou.

Ve třetí části dostali i tepličtí několikrát možnost zahrát si přesilovku a naložili s ní daleko lépe než soupeř. Brankami Martina Schneidera a Marka Nekudy v početních výhodách ve 47. a 53. minutě otočilo Efdéčko skóre na 3:2. Vedení se ale teplickým udržet nepodařilo a čtyři minuty před koncem bylo srovnáno.

Šedesát minut hry určit vítěze nedokázalo, a tak se muselo jít do prodloužení, ve kterém rozhodlo o vítězství ústecké rezervy jedno nepovedené obsazení hráčů při střídání.

Teplice tak počtvrté za sebou prohrály, tentokrát 3:4 po prodloužení. Tuto sérii ale mají v plánu zlomit již tuto neděli 19. listopadu, kdy se v Teplicích od 18:00 utkají ve veledůležitém utkání s pražském Olympem. Tam vás všechny budeme potřebovat! Doufáme tedy, že dorazíte a naše Áčko podpoříte!