Ani nový divácký rekord na výhru nestačil, Áčko padlo se Sokolem Rudná
7. listopadu 2023

Ani nový divácký rekord na výhru nestačil, Áčko padlo se Sokolem Rudná

V neděli 5. října zavítal do teplické sportovní haly tým Sokolů z Rudné. Dobrý začátek a slibné dvě třetiny z pohledu žlutomodrých pokazila až poslední hrací část, ve které hosté zápas otočili a nakonec ho dotáhli až do vítězného konce. Rudná si nakonec odvezla 3 body za výhru 7:4.

V první třetině se prakticky opakoval scénář zápasu s Chomutovem. Střelecký účet zápasu otevřel v sedmé minutě Tomáš Soukup, který po nahrávce Vojty Bratschaedla otřel míček o tyčku a poslal domácí do vedení. Na něj navázal za další tři minuty prudkou střelou od mantinelu Martin Schneider a Teplice vedly 2:0. V první třetině bylo Efdéčko lepším týmem a kromě pár momentů hosty k ničemu nepustilo.

Dvoubrankové vedení ale jakoby ukolébalo domácí tým a hosté hned na začátku druhé třetiny snížili a ve 28. minutě dokonce vyrovnali. Potřetí rozradostnil domácí publikum za další dvě minuty Jakub Zeleník, který se po druhé asistenci Bratschaedla v zápase trefil neomylně pod víko. Po dvou třetinách tak žlutomodré barvy držely vedení 3:2.

Poslední třetina vnesla do žil hostujících hráčů úplně nový elán a v rozmezí od 41. do 50. minuty otočili skóre z 2:3 až na 6:3. Zbytečné góly plynoucí z nedůrazu na vlastním brankovišti naprosto rozhodily domácí mužstvo, které se pak ve zbytku zápasu zmohlo už jen na snížení na 4:6 po spolupráci Honzy Koštovala s Davidem Gebhardtem sedm minut před koncem. Hosté ale na tento gól rychle odpověděli, žádné drama nepřipustili a po zaznění závěrečné sirény se mohli radovat ze zisku tří bodů za výhru 7:4.

Opět musíme poděkovat skvělým fanouškům, kteří hnali Efdéčko za vítězstvím celý zápas. Cestu do haly si jich našlo neuvěřitelných 257! Děkujeme moc a doufáme, že na další domácí zápas 19. listopadu proti Olympu opět dorazíte! Bude se hrát opět v Teplicích, tentokrát od 18 hodin.

Ještě před zápasem s Olympem je ale na programu zápas v rezervou Ústí, které je naplánováno na neděli 12. listopadu od 17:30 na ústecké Slunetě.