Áčko obralo druhý tým tabulky, z Kralup přivezlo cenný bod
31. října 2023

Áčko obralo druhý tým tabulky, z Kralup přivezlo cenný bod

V neděli 29. října čekal A-tým výlet do Kralup nad Vltavou, kde sehrál zápas s místními Wolves. Z teplického pohledu dobrou první třetinu vystřídal, jako v minulém zápase, výpadek ve druhé třetině a ve třetí třetině se Efdéčko vrátilo ke scénáři z první dvacetiminutovky. O vítězi nakonec muselo rozhodnout až prodloužení, které trvalo pouhých 13 vteřin. Teplice tak z Kralup odvezly cenný bod za prohru v prodloužení 5:4.

Začátek zápasu byl opatrný, domácí se těžko prokousávali teplickou obranou, Efdéčko se zase seznamovalo s místními rozměry hřiště. Postupem času ale začaly šance přibývat. Na první gól diváci čekali deset minut, souhra Nekudy s Meyerem vedla poprvé k úspěchu. První jmenovaný našel žabičkou Meyera, který se téměř z půlky trefil parádní ranou ze vzduchu! Vedení žlutomodrým vydrželo sedm minut, když se domácí prosadili z nenápadného protiútoku. Přesto do šaten odcházeli spokojenější Teplice, protože se ke střele od mantinelu odvážil Sam Olexa a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Druhá třetina byla opět Achillovou patou tohoto zápasu. Efdéčko místo gólů a šancí sbíralo hlavně vyloučení a trestné minuty. Za těchto dvacet minut stihly Teplice během 4 minut hned 3 vyloučení a ke konci třetiny dokonce trest na 2+2 minuty. Toho Kralupy dokonale využily. Nejdříve srovnaly v přesilovce 5v3 a pak dvěma totožnými góly ze standartní situace ve 34. a 35. minutě odskočily do vedení 4:2.

Stejně jako v minulém zápase, i tentokrát šlo Efdéčko do poslední části s dvougólovým mankem, které se nakonec podařilo smáznout. Ve 43. minutě využil nabídnutou přesilovku po střele na bližší tyč David Gebhardt a bylo sníženo na 4:3. V této části byly Teplice lepším týmem a vytvářely si slušné šance, všechny ale zatím zůstaly neproměněné. Až nakonec musel přijít Tomáš Soukup, který se jako pravý kapitán nejrychleji zorientoval na velkém brankovišti a po několika odrazech poslal míček za záda domácího gólmana. 4:4, vyrovnáno! Tento moment jako kdyby vlil domácímu týmu novou krev do žil a do konce základní hrací doby byli zase dominantním týmem oni. Teplická obrana úspěšně zblokovala řadu střel, a když ne, zachránil situaci v brance fantom Lukáš Topš. I díky němu a také troše štěstí svítilo na tabuli po siréně skóre 4:4 a oba celky tak čekalo prodloužení.

To ale skončilo hned po 13 vteřinách. Stačila na to jedna nepřesná přihrávka a jedna nekompromisní pumelice pod břevno. Domácí favorit tak nakonec bral dva body za výhru 5:4 po prodloužení. Pro teplické barvy byl nakonec i jeden bod zlatý.

Po osmém kole drží Efdéčko 9. místo s tříbodovou ztrátou na pátý Sokol Rudná, se kterým sehraje Áčko svůj další domácí zápas již tuto neděli 5. října od 17:30 v Teplicích. Doufáme, že si zápas nenecháte ujít a přijdete náš A-tým podpořit!