Další skvělá návštěva na body nestačila, Áčko podlehlo chomutovské rezervě
25. října 2023

Další skvělá návštěva na body nestačila, Áčko podlehlo chomutovské rezervě

V neděli 22. října se v teplické sportovní hale odehrál zápas 7. kola divize mezi Efdéčkem a Chomutovem B. Domácí měli ze začátku zápas plně pod kontrolou, ale o šanci na body je připravila druhá třetina, kterou prohráli 0:3 a zápas pak celkově 6:8.

Přitom začátek byl více než vydařený. V čase 0:04 otevřel skóre Martin Schneider, když se dostal k míčku po špatném zpracování hráče soupeře a uklidil míček k pravé tyčce. V osmé minutě Efdéčko zvýšilo na 2:0. Lukáš Fiala chtěl sice ještě nahrávat Nekudovi do prázdné, jenže míček mu sjel a tímto manévrem dokonale zmátl gólmana hostů a zakončil do poloodkryté brány. Chomutov se rychle oklepal a za minutu bylo sníženo. Dvougólový náskok vrátil Teplicím Tomáš Rudolf, který si seběhl na přihrávku Schneidera z rohu. Za minutu pak soupeř opět přišel odpovědí. Po 20 minutách vedlo Efdéčko 3:2.

Druhá třetina se žlutomodrým vůbec nepovedla. Nedařilo se proměňovat stoprocentní šance a k tomu se přidala zbytečná vyloučení. Zatímco tepličtí střelci mlčeli, Chomutov skóroval celkem třikrát a skóre tak otočil na 5:3 ve svůj prospěch.

A když hned na začátku poslední části vstřelil Chomutov šestý gól, zdálo se být rozhodnuto. Na rozdíl dvou branek se Teplice dostaly ve 45. minutě, ale nezasloužil se o to žádný z domácích hráčů, ba naopak. Kapitán hostů si trochu spletl brány a ukázkově uklidil míček za svého brankáře. Oba dva týmy se pak postupně vystřídaly ve skórování a každý přidal ještě 2 branky. Po zaznění závěrečné sirény svítilo na tabuli skóre 6:8. Efdéčko může litovat několika tutovek, které se prostě musí dávat. Některá řešení situací před chomutovskou bránu byla až zbytečně složitá.

I tentokrát musíme poděkovat divákům, kteří Efdéčko podporovali celý zápas a i tentokrát vytvořili skvělou diváckou kulisu. 197 diváků je druhá nejvyšší návštěva na zápasech Efdéčka, rekord drží zápas s Chebem hraný 2 týdny zpět. Další domácí zápas je na programu 5. listopadu od 17:30 opět v Teplicích, kde se Efdéčko utká se Sokolem Rudná. Pokud máte čas i chuť, určitě zajděte naše hráče podpořit!

Další šanci na zisk bodů dostane Áčko už tuto neděli 29. října, kdy zajíždí do Kralup nad Vltavou k zápasu s místními Wolves. Držte palce!