Víkendový souhrn 21. 10. - 22. 10. 2023
23. října 2023

Víkendový souhrn 21. 10. - 22. 10. 2023

Je tady konec dalšího víkendu. Pojďme si ukázat, co se odehrálo!

V neděli jsme mohli vidět další domácí zápas mužské divize. Muži si zahráli proti Chomutovu, proti kterému prohráli jen o 2 góly. Nejlepším střelcem Teplic je v tomto zápase Lukáš Fiala s dvěma góly.

FD Teplice X Florbal Chomutov B - 6:8

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Zapas v náš neprospěch rozhodla naše střelecká nemohoucnost. Když za druhou třetinu nedáme 5 tutovek, tak se těžko dotahuje nepříznivý stav. Od úterý jedeme na novo.


V sobotu junioři odehráli 2 zápasy a oba dva byly úspěšné. Vezou si domů dalších 6 bodů a dělí se tak o čelo tabulky s Libercem. Oba týmy mají krásných 16 bodů.

FD Teplice X TJ Lokomotiva Louny - 10:4

FD Teplice X SK BIVOJ LITVÍNOV - 9:6

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Kluci tentokrát narazili na soupeře z horní poloviny tabulky. Díky skvělému výkonu jsme si z Loun odvezli plný počet bodů a držíme se na vítězné vlně. Je skvělé, že bodově se prosadily všechny tři lajny.


Starší žáci se radují, protože si udrželi místo v prvním koši. Sice 2 zápasy prohráli, ale po výhře s Chomutovem a remízou s Ústím skončili na třetím místě.

FD Teplice X Florbal Ústí - 2:2

FD Teplice X SK BIVOJ LITVÍNOV - 2:4

FD Teplice X FBC Liberec - 1:3

FD Teplice X Florbal Chomutov - 4:0

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: Jsme rádi za turnaj v prvním koši, protože nám to nastavilo obrovské zrcadlo a nastavilo nám to laťku, podle které se máme řídit a víme teď na čem makat a víme že to furt není dokonalý. Díky za předvedený výkon v posledním zápase, to jsem byl nadšený a těšíme se na další turnaj znovu v prvním koši. Poděkování fanouškům a rodičům.


První zápasy sezóny Starších žáků B nedopadly moc dobře. V úvodním utkání proti Žatci si nevedli zase až tak špatně, ale proti Děčínu prohráli vysoko 2:10.

FD Teplice X FbC Jazzmani Žatec - 7:3

FD Teplice X 1. FBC DDM Děčín IV B - 2:10

Komentář trenéra Jana Smoleka: Vezmu-li v úvahu, že se jednalo o první turnaj sezóny, kdy hráči v jednotlivých lajnách ještě nebyli sehraní, nebyla naše hra vůbec špatná. Navíc jsme si museli kvůli vysokému počtu nemocných výpomoci polovinou mužstva z mladších žáků. Soupeřům jsme zatápěli co to šlo, bohužel na vítězství to tentokrát nestačilo.


Starším žákyním se tento víkend bodově nezadařilo. Zápas proti Kadani byl velmi vyrovnaný, ale skóre si holky nedokázaly udržet. Proti Liberci pak prohráli 0:12.

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 2:4

FD Teplice X FBC TULIP Liberec - 0:12

Komentář trenérky Mirky Frontzové: Starší žákyně se v Litvínově v sobotu utkaly se dvěma týmy z čela tabulky. Děvčata předvedla statečný a bojovný výkon, kterým zaskočily favorizované soupeřky z Kadaně a ve vyrovnaném zápase jim podlehly 2:4. Ve druhém zápase bohužel nedokázaly odolat vysokému tempu Liberce a prohrály 0:12. I přes tuto vysokou porážku zápas nevzdaly a o čestný zásah se praly až do konce.


Elévům se tento týden moc nezadařilo. Dva ze tří zápasů skončily prohrou, ale i přes to podali dobré výkony a vybojovali si alespoň jednu remízu.

Komentář trenéra Pavla Jiráska: Tentokrát elévové zavítali do Chomutova, kde poměřili síly s těžkými soupeři. Díky statečnému výkonu si odvezli jednu remízu.