Dorostenci se po druhém hracím kole vrací zpět do druhého koše
17. října 2023

Dorostenci se po druhém hracím kole vrací zpět do druhého koše

V uplynulých dvou víkendech sehráli dorostenci další dva turnaje v rámci 1. ligy dorostenců. V litvínovské hale, kde se oba turnaj odehráli, zaznamenali bilanci dvou výher a dvou porážek. I to jim ale na postup ze druhého místa stačilo!

První turnaj se konal v neděli 8. října. Na programu byly zápasy s domácím Bivojem a Kadaní. V prvním zápase s Litvínovem se Efdéčku náramně povedla první třetina, kterou ovládli 4:0 a hattrick v ní zaznamenal Stepan Pronin, o čtvrtý gól se postaral Kuba Niče. Ve druhé části svěřenci trenérů Podluckých pokračovali v obdobném výkonu a k jedné obdržené brance přidali další tři vstřelené. Přesnou mušku měli opět Kuba Niče a dvakrát Marek Stodola. Ve třetí třetině už výkon tak optimální nebyl. Litvínov korigoval skóre dvěma brankami, zatímco tepličtí střelci už pro zbytek zápasu mlčeli. Přesto se na konci zápasu radovalo Efdéčko z výhry 7:3.

V zápase s Kadaní už se našim hráčům tolik nedařilo. Nevýrazný výkon vedl pouze k porážce 2:5 – na střeleckou listinu se za teplické barvy zapsali Stodola a Pronin.

O týden později se všechny týmy sjeli do Litvínova znovu. Efdéčko tentokrát čekaly zápasy s Kladnem a Děčínem. Kanonýři ze středních Čech tentokrát nedopustili to, co minulé hrací kolo, a našim dorostencům porážku oplatili – po závěrečné siréně svítilo na tabuli skóre 5:2 pro Kladno. Teplické góly obstarali Stepan Pronin a kapitán Matěj Kubík. 

V posledním zápase dne se utkalo Efdéčko s Děčínem. Na úvodní gól soupeře zareagovali žlutomodří hned čtyřmi góly – dvě branky vsítil Niče, další dvě si rozdělili Pronin se Stodolou. Do pauzy stihl Děčín snížit na 4:2. V prostřední části diváci viděli pouze jednu branku a o tu se postaral Kuba Niče, který tak zkompletoval hattrick. Ve třetí třetině pálil ostrými Stepan Pronin, který v ní mířil přesně celkem třikrát a v zápase tak zapsal bilanci 4+1. O poslední devátou branku se postaral Stodola.

Zajímavostí je, že o všechny teplické góly se postarali jen 4 hráči – Stepan Pronin, Kuba Niče, Marek Stodola a Matěj Kubík. Doufáme, že se k nim ve zbytku sezóny přidají i další.

Další hrací kolo je na programu 5. a 18. listopadu. Na oba turnaje budou naši dorostenci zajíždět do Kladna. Jejich soupeři budou domácí Kanonýři, plzeňská Slavia, Chomutov a Panthers Praha.

Tagy