Drama v Litvínově dospělo až do prodloužení, o výhře Áčka rozhodl Betka
17. října 2023

Drama v Litvínově dospělo až do prodloužení, o výhře Áčka rozhodl Betka

V neděli 15. října zajíždělo Efdéčko k šestému zápasu sezóny do Litvínova. V souboji, ve kterém se skóre přelévalo ze strany na stranu, se vítěze po 60 minutách najít nepodařilo. Muselo tedy rozhodnout až prodloužení, které po dvou minutách ukončil střelou na bližší tyč Adam Betka.

Efdéčko mělo dobrý vstup do zápasu. Skóre otevřel už ve druhé minutě Martin Meyer, když se prosadil střelou pod břevno. Na něj navázal o čtyři minuty později Martin Schneider, který společně s Davidem Gebhardtem sehrál v přesilovce krásnou kombinaci do prázdné branky. Právě přesilovky byly stejně jako v minulém zápase s Chebem důležitým aspektem teplické hry. S Litvínovem se podařilo využít rovnou 3 ze 4 nabídnutých. Rychlý úvod nejspíš Efdéčko trochu uspal, po gólech ze standartní situace a dorážky bylo tři minuty před pauzou vyrovnáno. Do pauzy ale ještě zafungovala spolupráce Meyera s Nekudou ve vlastním oslabení a po 20 minutách vedly Teplice 3:2.

Naopak nástup do druhé třetiny se vůbec nepovedl. Bivoj rychle otočil skóre na 4:3 a v půlce zápasu už vedl dokonce o dvě branky. Na to zareagovalo Efdéčko stažením sestavy. Své ovoce to přineslo v posledních minutách před pauzou. Nejrpve Vlasta Valter napřáhl od půlky a jeho tečovaná střela nakonec skončila v síti, a pak prudkou střelou od mantinelu vyrovnal Jakub Zeleník. Po dvou třetinách panovalo nerozhodné skóre 5:5.

32 vteřin po návratu ze šaten využila chybné rozehrávky soupeře dvojka Schneider-Koštoval a Tepličtí opět vedli. Domácí Litvínov ve třetí třetině hrozil pouze ojediněle. Jeden z nenápadných brejků nakonec vedl 8 minut před koncem k vyrovnání na 6:6. 86 sekund před koncem se Bivoj dokonce dostal do vedení a s vyhlídkami na body to vypadalo bledě. Efdéčko se rozhodlo pro power-play, která byla ještě podpořena vyloučením soupeře za špatné střídání. Ve hře 6 proti 4 se nakonec povedlo vyrovnat 16 vteřin před koncem. Znalec litvínovské hrací plochy Vlastimil Valter opět napřáhl z půlky a opět se míček zastavil až v litvínovské síti. Základní hrací doba tak skončil nerozhodným výsledkem 7:7.

Utkání plné emocí, zvratů a občas zvláštních i záhadných rozhodnutí nakonec ukončil v čase 62:20 Adam Betka, když nachytal domácího brankáře střelou na bližší tyč a přisoudil tak bonusový druhý bod teplické straně!

Opět se sluší poděkovat i fanouškům, kteří Áčku v litvínovské hale prakticky vytvořili domácí atmosféru! Děkujeme za podporu!

Efdéčko tak má po šestém kole na kontě 8 bodů a drží se na pátém místě tabulky, o skóre právě před Litvínovem. Další zápas Efdéčka je na programu tuto neděli 22. října od 17:30 v Teplicích proti chomutovskému béčku. Můžete se tak opět těšit na zajímavý doprovodný program. Pro bližší informace sledujte naše sociální sítě, kde vás budeme blíže informovat!