Áčko slaví druhou výhru v sezóně, Chebu nasázelo deset gólů před rekordní návštevou
10. října 2023

Áčko slaví druhou výhru v sezóně, Chebu nasázelo deset gólů před rekordní návštevou

Gólovou přestřelku mohli v neděli 8. října vidět diváci v teplické sportovní hale, kde se odehrál zápas pátého kola divize mezi domácím Efdéčkem a Akademikem Cheb. Zápas, který byl dlouho vyrovnaný, nakonec ovládl domácí tým, který si hlavně díky vydařené třetí třetině došel pro výhru 10:6 a také pro další body do tabulky.

Lepší vstup do utkání ale měl hostující celek, který se v deváté minutě ujal vedení. Na vyrovnávací branku se čekalo dvě minuty, postarala se o něj dvojice Betka - Nekuda. Efdéčko v zápase využilo celkem tři přesilovky z pěti, tu první využil po přesné střele Martin Schneider a po 20 minutách vedlo Efdéčko 2:1. 

Pět minut po pauze stihl Cheb smáznout gólové manko, ale žlutomodré barvy dostal do vedení za další dvě minuty druhou využitou přesilovkou David Gebhardt. Přesto ale do kabin odcházeli po druhé třetině spokojenější hosté, kteří nejdříve za další minutu srovnali na 3:3 a 13 vteřin před sirénou odskočili do vedení 4:3. Druhá třetina se nesla ve znamení mnoha vyloučení na obou stranách, celkem jsme viděli tři vyloučení a jeden osobní trest 2+10 minut. 

Neuvěřitelných 203 diváků podporovalo domácí celek celý zápas, ten se jim za to ale odvděčil až v poslední třetině, kdy zvládl rozvlnit síťku hostující branky sedmkrát! 48 vteřin po začátku se o vyrovnání postarala opět dvojice Nekuda – Betka, a když si Vlasta Valter za další dvě minuty doklepl do brány svou vlastní střelu, vedlo Efdéčko 5:4. Pak dvakrát zaúřadoval Martin Meyer, který nejprve úspěšně skóroval po střele z výběhu a následně po Nekudově přihrávce využil třetí přesilovku Teplic v zápase. V tu chvíli na tabuli svítilo skóre 7:4. Cheb ale zápas nezabalil a dvěma rychlými góly v 54. a 55. minutě se dotáhl na rozdíl jediné branky a bylo opět zaděláno na drama. To ale razantně odmítl Lukáš Fiala s Adamem Betkou, kteří svým důrazem tři minuty před koncem vrátili svému týmu dvougólový náskok. Dvouciferné skóre pak stanovil dvěma přesnými zásahy Jakub Zeleník. Po zaznění závěrečné sirény se tak žlutomodré barvy mohly radovat z důležitého vítězství 10:6 a po dvou prohrách připisují 3 body do tabulky!

Velké poděkování patří fanouškům, kterých se v teplické hale sešlo celkem 203 a vytvořili tak skvělou atmosféru! Stanovili tak nový rekord, co se návštěvnosti zápasů Efdéčka týče. Doposud rekord držel zápas juniorů se Spartou z minulé sezóny, kdy do haly zavítalo 178 diváků.

Další zápas odehraje Efdéčko v neděli 15. října od 17 hodin v Litvínově proti Bivoji. Další domácí zápas je pak na programu 22. října od 17:30 opět v Teplicích proti Chomutovu B.