Víkendový souhrn 7. 10. - 8. 10. 2023
9. října 2023

Víkendový souhrn 7. 10. - 8. 10. 2023

Pojďme se podívat, co florbalového nám přinesl začátek října.

Před zraky 203 diváků odehrálo Áčko druhý domácí zápas, v sezoně celkově pátý. Gólovou přestřelku nakonec po vydařené poslední třetině ovládly žlutomodré barvy. Po zápase, ve kterém padlo celkem 16 gólů, zůstávají 3 body doma!

FD Teplice X USK Akademik Cheb - 10:6

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: V součtu myslím zasloužená výhra. Zápas jsme určitě měli rozhodnout dříve. Pomohli nám speciální formace, kdy jsme v oslabení nedostali ani gól, naopak v přesilovkách 3 dali. Třetí třetina byla na morál a povedlo se. Ale potřebujeme zlepšit týmový výkon, bez toho to nepůjde.


Junioři v Krupce odehráli další dva zápasy. V divácky atraktivním duelu s Mostem, který nabídl góly i emoce, zvítězili 8:2, ve druhém zápase si poradili s Jirkovem 8:3. V lize zatím ještě neprohráli, a i proto se vyhřívají na prvním místě tabulky!

FD Teplice X FBC Vipers Most 8:2

FD Teplice X Florbal Jirkov 8:3

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Víkend juniorů ve znamení dvojek. Druhé kolo 2. juniorské ligy a dvě vítězství teplických juniorů. Určitě ale musíme i v zápasech proti méně vyspělým soupeřům podávat 100% a konzistentní výkon, a to se nám, hlavně s Jirkovem, moc nedařilo.


Dorostenci přivezli z Litvínova 3 body za výhru proti domácímu Bivoji. Ve druhém zápase pak nestačili na Katy z Kadaně.

FD Teplice X SK BIVOJ LITVÍNOV 7:3

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň 2:5

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: V zápase s Litvínovem jsme byli po většinu času lepším týmem (byť se čas od času objevil herní výpadek) a zaslouženě jsme si došli pro vítězství. S Kadaní jsme ovšem neplnili prakticky nic z toho, co jsme si řekli, přidalo se i trochu té střelecké smůly, a výsledek byl na světě.


Starší žáci vyhráli na domácí půdě dva ze tří zápasů. Vyhráli v zápasech s Lovosicemi a Českou Lípou, na výhru se Sokolem Koberovy bohužel nedosáhli. I tak se ale určitě radují, mohou totiž slavit postup do prvního koše!

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP “A” Black 3:2

FD Teplice X TJ Sokol Koberovy 1:4

FD Teplice X FBC Česká Lípa white 5:2

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: S Lovosicemi jsme ze hry měli spíše méně, ale dokázali jsme si vytvořit dobré šance v protiútocích, které jsme následně využili. Proti Koberovům to byla od nás naprosto nezodpovědná hra, absolutně se nám nelíbila naše rozehra a přístup k zápasu - proto zasloužená prohra. Všímali jsme si hlavně chyb ostatních, ne našich, nikdo si nedokázal sáhnout do svědomí. Proti České Lípě se vše úplně otočilo, začali jsme se chovat jako tým, hráli jsme zodpovědně, v klidu při rozehrách, takzvaně se správným egem. Vytvářeli jsme si šance, které jsme proměňovali, padaly krásné góly a zaslouženě jsme vyhráli, takže hodnotím tenhle zápas kladně. Děkujeme skvělým rodičům za podporu a těšíme se na zápasy v prvním koši.


Starší žákyně si z Chomutova vezou 3 body. Domácí tým byl sice nad jejich síly, ale náladu se spravily v zápase s Florbalem Ústí!

FD Teplice X Florbal Chomutov 2:5

FD Teplice X Florbal Ústí 5:1

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Holky v Chomutově předvedly perfektní výkon zejména po psychické stránce. Zápas s Chomutovem sliboval florbal ve vyšším tempu, což se stalo. Škoda dvou našich (právem) neuznaných gólů. I tak jsme sehráli pěknou florbalovou partii, ze které odešel šťastnější soupeř. Zápas s Ústím byl naopak od začátku pomalejší, dokázali jsme však nastavit tempo, které jsme udrželi celý zápas. Jeden z klíčových momentů zápasu byl vychytaný nájezd naší Verčou, která v bráně podala skvělý výkon. Pochvalu zasluhuje celý tým za předvedený týmový výkon.



První zápasy naší druhé nejmladší kategorie hráčů dopadly velmi dobře. Věříme, že si to elévci naplno užili a že se těší na další zápasy!

Komentář trenéra Pavla Jiráska: Elévové odehráli svůj první turnaj velice úspěšně. Tým se spoustou nováčků si z Lovosic odváží dvě výhry.