Áčko se z výjezdu na Kladno vrátilo bez bodu, rozhodla třetí třetina
3. října 2023

Áčko se z výjezdu na Kladno vrátilo bez bodu, rozhodla třetí třetina

První říjnový den čekal Áčko v rámci čtvrtého kola divize zápas se Slaným na kladenské hale BIOS. Utkání, které bylo dvě třetiny vyrovnané, zlomili domácí na svou stranu v posledních 10 minutách zápasu. Efdéčko tak odcházelo do šaten s prohrou 2:8.

Začátek zápasu byl stejně jako v zápase s Kadaní velmi opatrný. Slaný bylo více na míčku a vytvářelo si i zajímavé příležitosti, brankář Topš ale všechny šance pochytal. I Teplice se občas dostaly do brankové příležitosti, jenže je zradila finální fáze – buď nevyšla přihrávka nebo střela. O jedinou branku první třetiny se tak v osmé minutě postaral domácí Linhart. Hra Efdéčka výrazně ožila ve druhé třetině. Zápas byl vyrovnaný, v některých pasážích byly Teplice i lepším týmem, bohužel se stále nedařilo proměňovat připravené šance. Střelecké trápení prolomil dvě minuty před druhou přestávkou David Gebhardt, který po přihrávce Schneidera uklidil míček do branky. Po druhé třetině platil stav 1:1. Na začátku poslední třetiny Slaný opět odskočilo do vedení. Na vyrovnaní se ale tentokrát místo půl hodiny čekalo dvě minuty, při signalizovaném vyloučení doklepl ze vzduchu míček do odkryté branky Honza Koštoval a bylo to 2:2. Pak už se ovšem prosazovali pouze domácí. Po smolných gólech po odrazech na 3:2 a 4:2 už se Efdéčko na žádný větší tlak nezmohlo a dovolilo soupeři vsítit další čtyři branky. Byla z toho tak pouze vysoká prohra 2:8.

Už tento týden ale na Teplice čeká veledůležitý souboj s Chebem, který se odehraje v neděli 8. října od 17 hodin v teplické sportovní hale. Tam vás všechny budeme potřebovat, tak určitě doražte a přijďte Áčko podpořit!