Fantastická divácká kulisa na body nestačila, Áčko těsně padlo s favoritem z Kadaně
26. září 2023

Fantastická divácká kulisa na body nestačila, Áčko těsně padlo s favoritem z Kadaně

V rámci třetího kola divize se teplický A-tým poprvé představil na domácím hřišti. Soupeřem Efdéčka byl adept na postup do Národní ligy – Kati z Kadaně. Poslední vzájemný zápas těchto dvou celků musely rozhodnout až nájezdy a ani tentokrát k nim nebylo daleko. Hosté ale nakonec uhájili výhru 3:2 a odvezli si z Teplic všechny 3 body.

Neuvěřitelných 162 diváků sledovalo celých 60 minut napínavý a zajímavý florbal. Začátek byl sice z obou stran opatrný, ale postupem času začalo šancí na obou stranách přibývat. Gólový účet zápasu otevřeli hosté, ve 14. minutě Štěrba nadvakrát dorazil míček do teplické branky a Kadaň vedla. Byl to také jediný gól první třetiny. Druhá třetina se nesla ve znamení dobývání hostující branky, v určitých pasážích Efdéčko soupeři nepůjčilo míček a zamklo Kadaň na své polovině, ale dlouho z toho žádná branka nebyla. Vyrovnat se podařilo v půlce zápasu Marku Nekudovi, jehož střela nad nohu zapadla přesně k levé tyčce. Po druhé třetině ale stejně Teplice prohrávaly, čtyři minuty před pauzou Lenke pouze nastavil čepel a poslal míček do domácí klece. V poslední třetině se hra každou minutou vyostřovala, stejně jako v zápase Děčínem přibývalo tvrdých zákroků. A stejně jako tvrdých zákroků, přibývalo i spálených šancí Efdéčka. Stačilo proměnit polovinu tutovek a bodový zisk by Teplice neminul. A když při signalizované výhodě zvýšila Kadaň na 3:1, bodový zisk se zdál být ještě dál. Naději vykřesal 4 minuty před koncem Adam Betka, který po rychlé rozehrávce a přihrávce od Nekudy snížil na 2:3. Závěrečný tlak už další branku nepřinesl, tedy… vlastně přinesl. Honza Koštoval v čase 59:55 procpal míček za kadaňského gólmana, ale kvůli faulu, který gólu předcházel, nakonec branka uznána nebyla.

Efdéčko tedy sice odešlo bez bodového zisku, ale zároveň i s pocitem, že může hrát vyrovnaný zápas i s lídrem soutěže. Velké poděkování patří i fanouškům, kteří po celý zápas vytvářeli parádní atmosféru, děkujeme!

Další šance na body čeká na Áčko v neděli 1. října, kdy zajíždí na Kladno k zápasu s Barracudas Slaný.