Víkendový souhrn: 23. - 24. 9. 2023
25. září 2023

Víkendový souhrn: 23. - 24. 9. 2023

Do předposledního hracího víkendu zasáhlo hned pět kategorií! Jak se jim o víkendu dařilo si můžete přečíst níže.

V neděli se představili muži na hale v Teplicích. I přes nulový bodový zisk lze zápas hodnotit jako pozitivní. V zápase nepadlo sice moc gólů, ale hra za to byla velmi rychlá a plná šancí. Co uvidíme příští týden na Kladně? Přivezou muži další body ze zápasu se Slaným?

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň 2:3

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: V prvním domácím zápase proti Kadani se nám dařilo držet herního plánu. Soupeře, který je zvyklý vstřelit v průměru přes 10 branek, jsme díky zlepšené obraně nepouštěli do tolika šancí. To byl náš cíl. Dokázali jsme Kadaň i zatlačit k jejich brance, ale kvalitních střeleckých příležitostí nebylo mnoho. Pokud jsme si nějaké vypracovali, tak nebyl čas na zakončení, nebo jsme střelecky selhali. I přes těsnou prohru hodnotíme zápas pozitivně a oproti přípravě je vidět velký posun. Musíme nadále pracovat v trénincích, vylepšovat obranu a zaměřit se na přesilovky a zakončení. Chceme moc poděkovat fanouškům za úžasnou atmosféru a budeme se těšit na další domácí zápas s Chebem, tentokrát v Krupce.


V sobotu jsme v Podbořanech mohli sledovat úvodní zápasy našich juniorů. Kluci nastoupili do zápasů s klidem a připisují si tak 4 body za výhru nad Ústím a za remízu s Kadaní.

FD Teplice X Florbal Ústí B 9:3

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň 3:3

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Více než body za vítězství a remízu si cením předvedené hry. Dorostenci doplněný tým juniorů odehrál v úvodu sezóny dva pohledné zápasy. Dobrá práce, borci!


Dorostenecký tým se v neděli ukázal v teplické hale, kde proti Karlovým Varům těsně prohrál a poté proti Kladnu vydřel výhru a připisuje si tak alespoň 3 body.

FD Teplice X FB Hurrican Karlovy Vary 2:3

FD Teplice X Kanonýři Kladno 5:4

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Oproti minulému turnaji se naše hra opět pozvedla, jsem rád, že kluci oba zápasy odehráli naplno. Nakonec je z toho výsledkově jedna těsná prohra a jedna těsná výhra - svět asi musí být v rovnováze...


Z prvních zápasů si starší žáci vezou domů 6 bodů. Poradili si jak s Jabloncem, tak i s Lovosicemi, jen na výhru s Děčínem nedosáhli.

FD Teplice X FLORBAL JABLONEC Blue 3:2

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP “A” Black 3:1

FD Teplice X 1.FBC DDM Děčín IV 0:4

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: První zápas proti Jablonci jsme se v první polovině podřídili jejich tempu, které jsme vůbec nechtěli hrát, nějaké rychlé odpaly, to se nám vůbec nelíbilo. Druhá polovina to jsme hráli svojí hru a báli se cokoliv udělat, naštěstí jsme ale i tak dokázali vyhrát 3:2. Druhý zápas byl super a to i v přístupu druhého týmu. Jsem rád, že jsme z něj vyšli vítězně. A v třetím zápase už nám bohužel došly síly. Budeme na tom muset ještě zamakat.


I začátek sezóny starších žákyň byl velmi úspěšný. V prvním zápase proti Liberci vyhráli 4:1 a v druhém zápase vyhrávají nad Lípou vysoko 9:1. Vezou si tedy domů 6 bodů.

FD Teplice X FBC Liberec 4:1

FD Teplice X FBC Česká Lípa blue 9:1

Komenář trenérky Mirky Frontzové: Starší žákyně vstoupily v Litvínově do sezóny ve velkém stylu. V úvodním zápase zaskočily Liberec, když se po prvním obdrženém gólu nepoložily a ještě v první třetině obrálily skóre na svou stranu. Následně přidaly další gól, po kterém už zápas dá se říci kontrolovaly. Vítězství 4:1 bylo zaslouženou odměnou. Skvělý výkon podala Verča Smoleková, která v bráně předváděla jisté zákroky a vnesla tak klid do zadních řad. Do druhého zápasu už jsme šli sebevědomě a od začátku soupeřky přehrávali. Hned v první minutě jsme vstřelili gól a zápas si dokonale užili. Všem hráčkám patří obrovská gratulace a dík za skvělý výkon.