Dorostenci byli na domácí půdě napůl úspěšní, přetlačili kladenské Kanonýry
25. září 2023

Dorostenci byli na domácí půdě napůl úspěšní, přetlačili kladenské Kanonýry

Po výletu do kraje lázeňství čekal na dorostence turnaj o něco blíž, v domácí teplické hale. Stejně jako před 2 týdny, i tentokrát tým svěřenců Jakuba a Pavla Podluckých zaznamenal na turnaji 1 výhru a 1 porážku. Po těsné porážce 3:2 s Karlovými Vary si spravili chuť v zápase s Kladnem, které porazili 5:4.

Už 10. září se rozběhla celostátní soutěž dorostu a Efdéčko zajíždělo do Karlových Varů, kde sehrálo zápasy s Panthers Praha a Chomutovem. V prvním zápase proti Pantherům byl soupeř celý zápas lepším týmem na hřišti a tudíž odcházel se zaslouženou výhrou 8:2. Teplické góly vstřelili Stepan Pronin a Marek Stodola. Zápas s Chomutovem pak byl o mnoho vyrovnanější. Na začátku poslední minuty Efdéčko prohrávalo 4:6, i tak ale zápas dospěl až do nájezdů, jelikož Jakub Niče a Stepan Pronin stihli v posledních 50 vteřinách vyrovnat na 6:6. V samostatných nájezdech byl pak lepší soupeř, který tak bral výhru 7:6.

O 14 dní později čekal na dorost domácí turnaj v Teplicích. Vstoupili do něj zápasem s Karlovými Vary. Teplické barvy poslal do vedení parádní ránou pod břevno Matěj Kubík. Odpověď soupeře na sebe nenechala dlouho čekat, za 20 vteřin bylo vyrovnáno a na začátku druhé třetiny šly Vary do vedení. Rychlou odpověď mělo v záloze i Efdéčko, střelu Kuby Ničeho šťastně nasměroval do branky Jaroslav Vojíř. Nedůraz na brankovišti nakonec stál Teplice lepší výsledek, soupeř o výhře rozhodl 3 minuty před koncem a slavil vítězství 3:2. I druhý zápas proti Kladnu nabídl pořádné drama. Po prvním gólu Kanonýrů dokázalo Efdéčko otočit skóre až na 4:1. Náskok se ale postupně tenčil a 10 minut před koncem zmizel úplně. Žlutomodré spasila až akce Ondřeje Krištofa a zakončujícího Daniela Brandy. Teplice tak mohly po závěrečné siréně oslavit vítězství 5:4 nad Kladnem.

Dorost tak do tabulky druhého koše zaznamenal 4 body, které znamenají 4. místo a bohužel sestup do třetího koše. Jeho zápasy jsou na programu 8. a 15. října v Litvínově. Doufejme tedy, že se Efdéčko co nejrychleji vrátí zpět.

Tagy