Áčko odstartovalo sezónu prohrou s pražskými Wizards
12. září 2023

Áčko odstartovalo sezónu prohrou s pražskými Wizards

Po roční pauze se teplický A-tým opět představil ve čtvrté nejvyšší soutěži. A hned na úvod proti jednomu z nejsilnějších týmů – pražským Wizardům. Zápas, ve kterém hledalo Efdéčko recept na domácí obranu přes 50 minut, nakonec skončil prohrou 4:7. Výkon to ale vlastně vůbec nebyl špatný a může být odrazovým můstkem do dalších zápasů.

V první třetině se drželi na míčku hlavně domácí, Teplice hrozily výhradně z ojedinělých brejků. Wizards nemohli prvních 10 minut najít recept na to, jak se dostat přes teplické hradby, a proto se rozhodl zkusit štěstí při přesilovce na opačné straně hřiště David Gebhardt, jeho rána ale skončila pouze na břevně. To byla v podstatě jediná pořádná šance Efdéčka v první třetině. Ke konci první třetiny už ale nebyla teplická obrana tak důsledná, a jen díky skvělým zákrokům brankáře Topše zůstalo po dvaceti minutách skóre nerozhodné 0:0.

Po pauze už se skóre měnilo, a to hned několikrát. Všechny góly ale bohužel spadly do teplické klece, a tak v půlce zápasu prohrávalo Efdéčko 0:4. Když za další minutu přidali Wizards pátý gól, zdálo se být rozhodnuto. Do pauzy ale stihli proměnit brejk 2v1 Honza Koštoval s Vlastou Valterem a před třetí třetinou svítilo na tabuli skóre 5:1 pro domácí.

V poslední části začala stíhací jízda. Téměř totožná akce jako před druhou pauzou vedla ke druhé brance Košťáka a tedy ke snížení na 2:5, a když za dalších 10 vteřin snížil na 3:5 David Gebhardt, zdálo se, že o drama je postaráno. Domácí ho ale odmítli a skrytá střela z půlky hřiště znamenala šestý gól domácího týmu. Efdéčko ovšem přišlo za 20 vteřin s odpovědí a rázem to znovu bylo o dvě branky. Bekhendem se prosadil Gebhardt. Náskok Wizardů už se ale dohnat nepodařilo a gól pražského týmu do prázdné klece pečetil výhru domácích 7:4.

Efdéčko si tak bude muset na první body do tabulky počkat minimálně do příštího víkendu, kdy v sobotu 16.9. odehraje v Novém Boru zápas proti Děčínu. První domácí zápas je pak na programu 24.9. proti Kadani – hrát se bude v Teplicích.