Víkendový souhrn: 9.-10. 9. 2023
11. září 2023

Víkendový souhrn: 9.-10. 9. 2023

První hrací víkend je za námi. Jak se v něm žlutomodrým dařilo?


A-tým mužů má za sebou první divizní zápas této sezóny proti Wizards Praha 10. Gólový účet se otevřel až ve druhé třetině, po které Wizards vedli 5:1. Efdéčko se v závěrečné třetině přesnými zásahy Koštovala a Gebhardta přiblížilo soupeři na dostřel, domácí si však závěr zápasu dokázali pohlídat. Tepličtí se tak vrátili na sever bez bodů

FD Teplice X Wizards DDM SO Praha 10 - 4:7

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: První zápas v divizi se nám nepovedl podle představ. Do zápasu s kvalitním pražským soupeřem jsme vstoupili velmi pasivně. Jen díky dobrému výkonu našeho gólmana se první třetina obešla bez inkasované branky. Ve druhé třetině se už náš soupeř dokázal prosadit a ujal se postupně vedení 5:0, nám se podařilo jen korigovat výsledek gólem do šatny. Před třetí třetinou jsme lehce upravili sestavu a po přečkané přesilovce jsme se konečně začali prosazovat. Postupně jsme snížili na 5:3 a i na inkasovanou branku se nám povedlo rychle reagovat. Za stavu 6:4, po timeoutu, jsme 3 minuty před koncem šli do šesti a soupeře zatlačili na jeho polovinu. Ke snížení to však nevedlo a po drobném faulu Wizzards stanovili konečný výsledek, gólem přes celé hřiště, na 7:4. Na začátek soutěže velmi těžký soupeř, který nás svou hrou donutil k hodně individuálním chybám, které dokázaly potrestat. V dalších zápasech musíme hrát více odpovědně a hlavně týmově, méně se spoléhat individuální dovednosti a více věřit spoluhráčům.



Také dorostenci mají za sebou první herní víkend. V prvním zápase nestačili na Panthers Praha, ve druhém zápase dokázali v závěrečné třetině vyrovnat na 6:6. Po samostatných nájezdech však byli šťastnější hráči Chomutova. Tímto statečným výkonem nicméně dorostenci vybojovali premiérový bod nové sezóny.

FD Teplice X Panthers Praha - 2:8

FD Teplice X Florbal Chomutov - 6:7pn

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Úvodní zápasy sezóny nedopadly vůbec špatně. Proti Panthers jsme sice prospali začátek a trochu se nám klepaly florbalky, nicméně následně jsme většinu času odehráli vyrovnaný zápas. Duel proti Chomutovu pak měl prakticky vše - góly, souboje, emoce, radost ze vstřelení dvou branek v poslední minutě, které znamenaly první bod, i lehké zklamání z nájezdové loterie.