Áčko opět v Divizi. První zápas sehraje už dnes.
9. září 2023

Áčko opět v Divizi. První zápas sehraje už dnes.

Roční pauza v podobě Regionální ligy je u konce. Teplický A tým dnes zahájí divizní sezónu na půdě pražských Wizardů.

Stejná liga, nové tváře

Teplický A tým prošel od poslední divizní sezóny 2021/2022 zhruba poloviční obměnou. Na soupisce je aktuálně jen 10 hráčů, kteří odehráli většinu zápasů předloňské sezóny. Nechybí veteráni Soukup s Fialou ani nejproduktivnější hráč poslední doby David Gebhardt. Tým je naopak doplněn o řadu současných nebo loňských juniorů, o letní pauze se pak k týmu připojila trojice odchovanců se zkušenostmi z druhé nejvyšší soutěže - Martin Schneider, Marek Nekuda a Martin Meyer. Hostování u žluto-modrých má opět vyřízené Tomáš Rudolf.

"Nechceme nic podcenit"

"S přípravou na návrat do čtvrté nejvyšší soutěže v ČR jsme začali hned po skončení loňské sezóny - v červnu fyzickými testy a tréninkem na ovále 3x týdně. Po dovolené vyplněné individuální přípravou jsme se sešli hned začátkem srpna a začala i příprava florbalová", hlásí trenér A-týmu Pavel Dolejší, který si zároveň uvědomuje, že se divizní soutěž za poslední roky proměnila a i její dlouholetí tradiční účastníci neměli setrvání v soutěži jisté.

V průběhu srpna odehrál A tým celkem 4 přípravná utkání, v nichž celkem třikrát dokázal zvítězit, nad jeho síly byl jen výběr mladoboleslavských juniorů, kterým naopak áčko nedokázalo vstřelit ani gól. Ostatní tři zápasy odehrálo Efdéčko proti soupeřům, které bude v sezóně potkávat - Děčínu, Litvínovu a Chebu. "Výsledkově se nám docela dařilo, ale nechceme to přeceňovat. Teprve liga ukáže, jak jsme na tom", krotí vášně Dolejší.

Těžký start

"Nečeká nás lehký začátek. První zápas proti pražským Wizardům, kteří loni skončili na třetím místě a v prvním domácím zápase 24.9. nás čeká Kadaň, která loni sahala po postupu", přidává výčet úvodních zápasů teplický trenér. Příští víkend áčko zajíždí ještě do Nového Boru k zápasu s Děčínem, první domácí zápas tak čeká fanoušky Efdéčka až ve třetím ligovém kole. "V týmu panuje optimismus, jsme natěšení na první zápasy a věříme v tradičně výbornou a početnou podporu od našich fanoušků", uzavírá Dolejší. 


Zápas proti Wizards Praha 10 startuje dnes v 19:00 na půdě soupeře. Sledovat lze textový online přenos na stránkách Českého florbalu.

Související utkání
Sobota 9. září 2023 od 19:00
SO Praha
7:4
0:0, 5:1, 2:3
Teplice