Víkendový souhrn: 8.-9. 10. 2022
10. října 2022

Víkendový souhrn: 8.-9. 10. 2022

Máme za sebou bohatý florbalový víkend. Pojďme si jej připomenout.

Velmi vydařený vstup do sezóny zažívají muži A, kteří navázali na plný bodový zisk z minulého kola a tento výsledek zopakovali i tuto neděli. Se 4 výhrami tak jako dosud jediný neporažený tým drží 1. místo v tabulce. Další utkání čeká muže A 5. 11. 2022.

FD Teplice X SK Bivoj Litvínov B - 6:2

FD Teplice X FbC Jazzmani Žatec - 10:6

Komentář trenéra Tomáše Syryčanského: Obě utkání opět prověřila úroveň naši práce na kvalitní a kompaktní obraně, kterou se chceme v sezóně prezentovat. Chyby vyladíme a do příštích duelů chceme být ještě sebevědomější, odvážnější na balónku a úspěšnější v proměňování šancí. 


Muži B dominovali na domácím turnaji v Krupce. V úvodním utkání přehráli hráče Vipers Most B, následně ovládli Pralesní Superfinále proti mužům C. S celkem 32 vstřelenými góly v prvním kole se tak stejně jako muži A usadili v čele tabulky.

FD Teplice B X FBC Vipers Most B - 19:1

FD Teplice B X FD Teplice C - 13:5

Komentář trenéra Daniela Weisse: Čekali jsme velký prales, ale tohle, tohle překvapilo i ty nejzkušenější hráče našeho týmu.


Bodově naprázdno vyšel C tým mužů. Nejprve podlehl hráčům Loun B, ve výše zmíněném Pralesním Superfinále potom nestačil na teplické béčko. 

FD Teplice C X TJ Lokomotiva Louny B - 3:7

FD Teplice C X FD Teplice B - 5:13

Komentář trenéra Filipa Jahodáře: Do prvního zápasu jsme nastoupili sebevědomě a věřili jsme, že dokážeme na domácí půdě urvat body. První dvě třetiny jsme podávali výkon, za který jsme se rozhodně nemuseli stydět, ve třetí třetině nám ale kvůli velkému počtu zranění došla pára a Louny si zvládly vedení z prvních dvou třetin podržet. Do derby už nám sebevědomí celkem chybělo, hlavně po tom, co jsme byli svědky neskutečného válce, který béčko předvedlo proti Mostu, který vyprášili z Krupky s potupným výsledkem 19:1. Do zápasu jsme sice vstoupili perfektně gólem v první vteřině, ale to kluky nerozhodilo a ukázali nám, proč si to písmenko B zaslouží víc jak my. Přehrávali nás technicky i fyzicky a myslím, že pokud na takové výkony navážou v průběhu sezóny, mají velké ambice se umístit na vrcholu tabulky, klidně i vyhrát. Doufám, že do příštího derby zvládneme nastoupit jíž v plné sestavě a klukům tuhle hořkou porážkou oplatit!


První bod do tabulky 1. ligy juniorů si připsal tým trenérů Pavla Podluckého a Martina Mühlfaita. V sobotním utkání sice tepličtí junioři nestačili na hráče Milevska, v tom nedělním však potrápili tým Florbalu Chomutov. Ti strhli vítězství na svou stranu až v prodloužení. Dalšími soupeři hráčů Teplic budou florbalisté Liberce a České Lípy. 

FD Teplice X FBC DOŠWICH Milevsko - 7:13

FD Teplice X Florbal Chomutov - 7:8pp

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Sobotní zápas juniorů v Milevsku byl z naší strany plný individuálních chyb a ani nasazení a tempo, možná i kvůli únavné 2 a 1/2 hodinové cestě, nebylo optimální. Zaostávali jsme za soupeřem hlavně fyzicky a to se projevilo i v konečném výsledku. V neděli v Chomutově to byla jiná píseň. Kluci makali, plnili to, co po nich při hře chceme a výsledkem byl pro nás první bod do tabulky . I když jsme kolektivní sport a tým je víc než jednotlivec, musím zde vysmeknout poklonu před neskutečnou produktivitou kapitána "Mouchyče". Věřím, že na skvělý kolektivní výkon z Chomutova navážeme v dalších zápasech. 


Dorostenci dokázali napravit předchozí domácí zaváhání a z Kladna přivezli 2 výhry! Ve 3. koši tak drží 3. místo. Jejich příštím soupeřem budou florbalisté Kladna a Kadaně.  

FD Teplice X FBC FAT PIPE Vipers Most - 3:2

FD Teplice X FBC Plzeň - 3:2

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: V tomto dvojzápase jsme si ukázali, jak je důležitá víra v systém a v tým. Každý z nás byl důležitým dílkem ve finálním obrazu. Sice nám v obou zápasech v půlce třetí třetiny začal lajkovat příspěvky fanklub defenzívního florbalu, ale účel světí prostředky. Zápas s Mostem byl od začátku pod kontrolou, plnili jsme pokyny do defenzivy, a to určovalo průběh hry. Škoda, že nás výsledek 5 minut před koncem uchlácholil. Zápas s Plzní byl o dost vyrovnanější. Soupeř nás párkrát dokázal sevřít, jenže naše hradba byla pevná. Závěr už byl na krev. Tyhle výsledky nás musí zase posunout dál a my pokračujeme v tvrdé práci! Ještě bych chtěl vyzdvihnout naše přesilovky. Za ty mají kluci velký obdiv nejen u nás trenérů, ale myslím, že i u soupeřů.


Premiérový bod zaznamenaly naše dorostenky. V ústecké Slunetě podlehly hráčkám Liberce, v následném utkání s domácími florbalistkami Ústí však v závěrečné třetině vybojovaly remízu 2:2. 

FD Teplice X FBC Liberec - 4:13

FD Teplice X Florbal Ústí - 2:2

Komentář trenéra Miroslava Valtera: První pětkový turnaj našich dorek hodnotím pozitivně. Liberec potvrdil roli favorita a dokázal nás přestřílet. Velmi důležité tak bylo oklepat se a s čistou hlavou nastoupit proti Ústí. To se nám myslím povedlo. Před zápasem jsme si stanovili pár základních bodů, zejména v obranné činnosti, kterých jsme se při hře chtěli držet. Holky je drtivou většinu zápasu plnily svědomitě a fungovaly skvěle jako tým. Rovněž klobouk dolů před naší brankářkou Káťou, která předvedla sebevědomý výkon. 


Napilno měly také oba týmy mladších žáků. Pětkoví mladší žáci po organizační změně zamířili do blízkého Litvínova, kde dokázali vybojovat výhru, remízu a v jednom utkání na své soupeře nestačili. Trojkoví mladší žáci potom předvedli statečný boj na turnaji v Novém Boru. Na výhru však nedosáhli.

Komentář trenéra Jakuba Derky: První zápas proti Jirkovu byl v duchu dobývání branky soupeře. Byli jsme hodně na balónku, soupeř hrozil jen z protiútoků, což mu 4x vyšlo. Vytvářeli jsme si hodně šancí, ale dost jsme se trápili se zakončením. Druhý zápas s Litvínovem byl úplně jiný. Soupeř diktoval tempo hry a byl ve všem lepší. Nevzdali jsme se, bojovali jsme, ale na výhru to bohužel nestačilo. Poslední zápas proti Mostu byl v naší režii a zaslouženě jsme vyhráli. Všem moc děkuji za bojovný výkon a fanouškům a rodičům za podporu. Těším se na další zápasy.


Skvělý výkon předvedla naše přípravka! Žlutomodří si ve všech třech utkáních v Podbořanech se svými soupeři poradili a na svém turnaji tak nenašli přemožitele!

Komentář trenérky Jitky Kopecké: Turnaj jsme si jeli především užít a získat zkušenosti. Pro mnohé hráče to byl první florbalový turnaj v životě. Výkon hráčů však překvapil i nás trenéry. Odměnou pro hráče pak byla pověstná "pitíčka", která se už stávají tradicí nejen v Podbořanech.