Pralesní superfinále - sestavy
6. října 2022

Pralesní superfinále - sestavy

Vážení přátelé a příznivci poctivého maloměstského florbalu. Pralesní superfinále je za dveřmi, pojďme si společně přiblížit sestavy obou celků

FD Teplice B: Hosté, kteří jsou v Krupce jako doma

Dle zápisu o utkání je teplické béčko vedeno jako hostující tým. Tým pod vedením Daniela Weisse musel řešit absenci několika opor. Chybět tak bude on sám i jeho bratr a kapitán týmu Tomáš Weiss. Moderní technologie však umožní bratrům Weissovým řídit své borce i distančním způsobem. I přes oslabení si však teplické Béčko ve své premiéře v nejvyšší mužské florbalové soutěži od konce věří. Takto trenér Weiss poskládal sestavu svého družstva:

Brankáři

Premiéru v mužském B týmu si v bráně odbude Matyáš Desenský, který si však zápasy Ústecké ligy vyzkoušel již minulý rok za céčko.

Obránci 

Do obranných řad se postaví dvě "posily" (pokud se to tak dá říct) z teplického A týmu. Michal Novotný a Daniel Becher utvoří první obrannou dvojici. Dle interních informací má jejich zařazení do obrany prostý důvod - dál Majk s Bechym prostě nedoběhnou.

Druhou obrannou dvojici bude tvořit Pavel Váňa, který ještě minulý rok hájil barvy C týmu. Dalo by se tedy očekávat, že Pavel bude tím prvním, kdo skončí v zápase za mantinelem, to by ovšem nesměl mít nejlepší fyzičku ze všech zúčastněných. S ním se do obrany postaví Matěj Rabel.

Útočníci

Realizační tým béčka měl velký zájem přivézt na tento zápas Filipa Langera ze švédského Kalmarsundu. Bohužel ani Ministerstvo financí nemá očividně takový rozpočet, aby hvězdného útočníka zaplatilo, proto B tým sáhl po alespoň částečné náhradě - Tomáši Langerovi. K němu do útoku přibudou s nějvyšší pravděpodobností dva střelci - Jan Karafiát a Adam Betka.

Druhý útok pak oslovení odborníci označují jako těžkotonážní. V jedné lajně by se tak mohli představit Petr JanáčekKarel Bursa a Lukáš Konárek. Tato lajna může plnit buď čistě defenzivní roli, kdy hráči nepřeběhnou půlku, nebo čistě ofenzivní roli, kdy hráči přeběhnou půlku při nástupu na hřiště a poté budou na útočné polovině čekat na další vývoj utkání. Nic mezi tím není u Janyho, Káji a Kontyho pravděpodobné.


FD Teplice C: Doma v Ústecké lize

Pokud je pro B tým Ústecká liga nechtěnou novinkou, céčko se naopak nachází v domácím prostředí. C tým mužů zaznamenal rovněž řadu změn. Po zjištění, že trenérská licence vytvořená v programu Malování trenérovi Miroslavu Valterovi v elitní soutěži nebude postačovat, byl z trenérského postu odejit a své bohaté trenérské zkušenosti nyní předává týmům dorostenek a starších žákyň. Na jeho židli usedla legenda C týmu Filip Jahodář. Ten si do superfinále nominoval následující sestavu:

Brankáři

Do brány se posadí Jakub Podlucký. Původně chtěl sice trenér C týmu někoho, kdo umí alespoň trochu chytat, sleva 50% z příspěvků pro Fího ale vynesla pozici jedničky právě Pudlovi.

Obránci

První obrannou dvojici bude tvořit kapitán týmu Ondřej Hrubý, který už si dle interních informací vyztužil florbalku železobetonem, "aby se to lépe lámalo..." S ním bude obrannou dvojici tvořit Klára Dvořáková, tedy jediné něžné pohlaví tohoto zápasu, které nemá problém někoho hodit přes mantinel.

C tým bojuje před zápase s nedostatkem obránců. Dvojice Pavel Podlucký, Martin Mühlfait dala totiž před Pralesním superfinále zcela nepochopitelně přednost zápasu celostátní ligy juniorů, C tým byl proto donucen stáhnout do obrany dva vynikající útočníky, kteří v průměru dokážou nastřílet i čtyři branky za sezónu. Druhou obrannou dvojicí je tak Miroslav Valter a Filip Jahodář.

Útočníci

Při nominaci 2 hráčů z áčka sázel C tým spíše na útočníky. Proto se v prvním útoku představí ofenzivně laděná dvojice Jakub Zeleník a Vojtěch Strejcovský, kteří by měli (do doby než skončí za mantinelem) zajistit céčku gólový náskok. Třetí do party pak bude Jiří Moravec, který ale zřejmě kromě povinností hráče bude zároveň plnit i funkci rozhodčího. Jejich nominace je totiž stále neznámá. Aktuální gentlemanská dohoda počítá s tím, že v případě nouze zápas společně s hraním odpískají právě Mory s Pavlem Váňou tak, aby každý tým měl svého rozhodčího a zápas tak nebyl ovlivněn.

Snahou realizačního týmu je zachovat možnost klidné hry pro druhý útok, ať už bude hra jakkoliv drsná. Proto se bok po boku představí Petr Seidel a Pavel Jirásek. Nikdo totiž nechce riskovat případné trestněprávní postihy za ublížení na zdraví. Daniel Marek se svým nápisem ŽIŽKIČ na zádech pak bude situaci jistit pro jistotu s palcátem v ruce.

Žolíkem C týmu je Martin Procházka, který bude dle slov trenéra "vypomáhat tam, kde jako první odejdeme fyzicky, tedy všude."


Jedna osoba, která byla symbolem pro pralesní florbal však na soupisce ještě chybí. Petr Vandrovec bohužel k lítosti všech fanynek s florbalem nepokračuje, Pralesního superfinále se ale zhostí coby komentátor.


SOBOTA - 14:00 - SH KRUPKA - PRALESNÍ SUPERFINÁLE - FD Teplice B X FD Teplice C

Doprovodný program zajištěn, vstupné výjimečně zdarma, florbalový zážitek nezaručen.