Pralesní superfinále se blíží
5. října 2022

Pralesní superfinále se blíží

Sobota 8.10. - 14:00 - SH Krupka = jediné možné místo, kde může florbalový fanoušek být

Včera to byly přesně dva roky od posledního teplického derby. 4.10.2020 se DDM Dynamo Teplice a Florbal Teplice potřetí a naposledy střetly v divizním derby, které dokázalo do ochozů teplické haly přilákat vždy stovky fanoušků a rozjitřit emoce mezi zúčastněnými stranami. Od té doby se přehnalo pár covidových vln, začala válka na Ukrajině, z teplických klubů se stalo FD Teplice, A tým spadl z divize a atmosféra teplického derby, která byla ozdobou teplického florbalu, zmizela. AŽ DOTEĎ!

O tomto víkendu je zde totiž opět možnost zažít atmosféru teplického derby. V krupské hale se v sobotu střetnou dva týmy Efdéčka, které letos hrají stejnou soutěž - tu nejnižší možnou - Ústeckou ligu mužů. Mužský A tým totiž po sestupu z divize momentálně válčí v Regionální lize, oba záložní týmy se tak pro letošní ročník musí spokojit s "pralesem".

Protože se jedná o jediné dva týmy, které se proti sobě v této sezóně utkají a protože se zároveň tento duel hraje na domácí půdě, je téměř povinností každého fanouška přijít podpořit jeden z týmů. Nehraje se totiž jen o 3 body do tabulky, která vlastně žádný z týmů, který hraje Ústeckou ligu, nikdy nezajímala. Hraje se o nadvládu v pralese!

Přímo v jednotlivých týmech předcházely tomuto zápasu dlouhé týdny příprav. Kromě lazení soupisky a ideálních útočných a obranných dvojiček i trojiček nakoukávali trenéři zejména videa zápasů z minulé sezóny, hráči se pak snažili zranit potenciální soupeře a někteří dokonce začali zjišťovat, kdo že bude daný duel pískat a zda by se nedalo vítězství zařídit i jinak než na hřišti. V C týmu dokonce došlo k odvolání trenéra. Miroslava Valtera nahradil před začátkem nového ročníku Filip Jahodář. Je tedy jasné, že ani jedna strana neponechala nic náhodě a teplické derby bude mít grády.


SOBOTA - 14:00 - SH KRUPKA - PRALESNÍ SUPERFINÁLE - FD Teplice B X FD Teplice C

Doprovodný program zajištěn, vstupné výjimečně zdarma, florbalový zážitek nezaručen.


Daniel Weiss, trenér FD Teplice B:
"Dalo by se říct back to the start, naše stará banda, která před 7 lety začala v pralese, se sem opět vrátila. Tým se za tu dobu příliš nezměnil, většina z nás je +20 kilo a přibylo pár ženáčů a otců. Na zahájení sezóny a derby se moc těšíme, myslím, že oba týmy přes léto natrénovali úplně stejně, teda nijak. Jediné, čeho se bojíme, je soupeřův udatný kapitán Ondřej, který už v historii zlomil pár soupeřovo hokejek či kostí. Proto ho na dálku chceme poprosit, aby se k nám choval jako ke svým."

Filip Jahodář, trenér FD Teplice C:
"
Dlouho očekávané derby dvou elitních severočeských celků je za dveřmi a po ne zas tak urputné letní přípravě je jedna věc jasná, čeká nás pořádné terno. Myslím si, že pro oba celky tohle bude nejdůležitější utkání sezóny. Zůstává jen jedna otázka, a to jestli oba týmy zůstanou u léty prověřené strategie a budou se snažit uspokojit fanklub defenzivního florbalu klasickým fotbalovým výsledkem 1:1 a nebo uvidíme krvavé drama, ve kterém padne lehce přes dvě desítky gólů!"