Víkendový souhrn 3. 2. - 4. 2. 2024
6. února 2024

Víkendový souhrn 3. 2. - 4. 2. 2024

První únorový víkend je za námi, pojďme se podívat na výsledky našich kategorií!

Mužské áčko hrálo tuto sobotu velmi důležitý zápas, ve kterém naši museli získat body a to se také naštěstí povedlo. S Ústím v Krupce sehráli nádherný zápas, ve kterém vedli už od začátku. Ústí se skóre snažilo jen dohánět, ale poslední třetina rozhodla vše a konečné skóre je 11:6. V tomto zápase se celkem čtyřikrát prosadil Martin Schneider a třikrát mířil přesně Lukáš Mucha. 

FD Teplice X Florbal Ústí B - 11:6

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: První krůček jsme splnili, byl to snad první zápas, kdy jsme neměli nějaký delší výpadek. Chválím nasazení, takhle se bojuje o záchranu. Věřím, že pokud zopakujeme výkon, tak to pro nás skončí happy-endem.


Další kategorie byla holčičí a to naše dorostenky, ty si z Františkových lázní vezou tři body a k šesti neměli daleko. V prvním utkání se Sokolem vyhrávali už od začátku, nakonec pak vyhráli jen o gól a to 4:3. V druhém zápase s Kadaní se vše dařilo do poslední třetiny, kde se vše zlomilo a holky prohrály 3:6. 

FD Teplice X GFG Florbal Sokolov KV Plamen - 4:3

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 3:6

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Daleká cesta do Františkových Lázní nakonec přinesla své ovoce. Zápas proti Sokolovu sliboval usilovnou bitvu, což se nakonec potvrdilo. Dařilo se gólově, dobře držela i obrana. Trochu nás brzdila ospalost, v tomhle byl Sokolov jednoznačně lepší. V oslabeném počtu se jejich holky dokázaly nabudit k silnému závěrečnému tlaku. Naštěstí pro nás jim vůbec nevyšla hra v 6, kterou jsme potrestali gólem do prázdné branky. Nicméně soupeř v poslední minutě zápasu snížil na rozdíl jediné branky. Nebýt toho jsme možná domů přivezli jen remízu. Proti Kadani nám skvěle vyšly první dvě třetiny. Běhavé tempo se na nás však v závěru podepsalo, čímž nás Kadaň nakonec přestřílela. I tak ale holkám patří velká pochvala za moc pěkný výkon proti takto silnému soupeři.


Další, kdo hráli, byli mladší žáci. Áčku mlžů se bohužel podařilo vyhrát jen jeden ze zápasů. V zápasech s Českou Lípou pink a Ústím prohráli o dost a to 1:7. V zápasech s Libercem byla prohra těsnější a s Českou Lípou white vyhráli 4:3. 

FD Teplice X Florbal Ústí white - 1:7

FD Teplice X FBC Česká Lípa pink - 1:7

FD Teplice X FBC Česká Lípa white - 4:3

FD Teplice X FBC Liberec pink - 3:5

Komentář trenéra Jana Smoleka: Přes obrovské nasazení se nám nepodařilo udržet druhý koš a sestupujeme zpět do třetího koše. Udržení se ve skupině nám bohužel uteklo o pouhý jeden bod. Jsme si dobře vědomi chyb, které jsme dělali a které soupeř přetavil ve svůj prospěch, nicméně máme zvedlou hlavu a těšíme se na další boje.


Béčko mladších žáků bylo stejně úspěšné jako Áčko. Ze tří zápasů si vezou jednu výhru a to hned z prvního zápasu, ve kterém se střetli s Českou Lípou a povedlo se jim zvítězit 9:8. S Chomutovem pak prohráli 5:9 a s Děčínem 4:8. 

FD Teplice X FBC Šluknovsko Česká Lípa - 9:8

FD Teplice X Florbal Chomutov Harmonie - 5:9

FD Teplice X 1.FBC DDM Děčín IV blue - 4:8

Komentář trenéra Daniela Kratochvíla: V neděli jsme se projeli do Varnsdorfu, kde nás čekali nároční soupeři. První zápas proti Lípě jsme dokázali vyhrát. Proti Chomutovu a Děčínu to byly vyrovnané zápasy, kde nám bohužel chybělo štěstí. Musím pochválit kluky za nasazení a bojovnost na tomto turnaji. Chtěl bych také poděkovat rodičům za podporu a fandění.


Poslední kategorie, která hrála, byla přípravka. Ta se v sobotu vydala do Děčína, kde se utkala se třemi týmy. S domácím Děčínem vyhrála vysoko 17:1. S Panthers pak prohrála 6:9 a s Kadaní vyhrála 5:0. Doufáme, že jsou šťastní ze dvou výher a turnaj si užili. 

Komentář trenérky Terezy Slukové: Do Děčína odjela přípravka opět bez svého stálého brankáře, a tak se hráči z pole chopili jeho role. Z důvodu nízkého počtu hráčů jeden z týmů nedorazil a tak bylo rozhodnuto hrát 3x9 minut, místo obvyklých 2x9 minut. Někteří hráči si tak poprvé vyzkoušeli hrát delší utkání. Přestože v prvním zápase inkasovali pouze jeden gól a vstřelili krásných 17, druhý zápas byl náročnější a skončil výsledkem 6:9. Všichni hráči statečně zvládli tuto situaci, vytrvale bojovali až do posledního okamžiku každého zápasu a předvedli i skvělé herní momenty.