Víkendový souhrn 27. 1. - 28. 1. 2024
29. ledna 2024

Víkendový souhrn 27. 1. - 28. 1. 2024

Tento týden jsme viděli zápasy 6 kategorií, od mužů až po elévky. Pojďme se podívat jak se jim dařilo!

V sobotu odehráli zápas naši divizní muži. V souboji s Rudnou bohužel body nezískávají a zůstávají tak bohužel na 10. sestupové pozici. K bodům však neměli tak daleko, druhá třetina byla vyrovnaná a skončila 2:2, třetí jsme vyhráli my 3:1, bohužel výhru domácímu Sokolovu zaručila už první třetina, kterou vyhráli 4:0. Celkový stav tak skončil 7:5 pro Rudnou. V zápase nejvíc gólů vstřelil Martin Schneider. 

FD Teplice X Sokol Rudná - 5:7

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Od nás jedna z nejhorších prvních třetin v sezóně, ale ty další dvě byly úplně jiné. Věřím, že jsme si ukázali, jaká je ta cesta, kterou musíme jít. Teď musíme oba nadcházející zápasy vyhrát.


O něco mladší kategorie, která hrála, byli junioři. Ti si upevňují první pozici v jejich tabulce a vedou ji o dokonce 6 bodů a to přínosem 4 bodů ze zápasů, které odehráli tuto sobotu v Liberci. První si vybojovali výhru s Harcovem 12:2 a pak uhráli remízu 5:5 s Turnovem. 

FD Teplice X H+H TJ Starý Harcov Liberec - 12:2

FD Teplice X T.K.S. TJ Turnov - 5:5

Koemntář trenéra Jakuba Podluckého: V sobotních duelech jsme dali příležitost hráčům, kteří nemají zas tak velké zápasové vytížení. V zápase s Harcovem jsme postupně získali herní dominanci, kterou jsme proměnili v celkem 12 branek. Ve druhém duelu jsme bohužel nechali soupeře se dvakrát vrátit do zápasu a je z toho tak "pouze" bod.


Jako další si pak zahráli naši dorostenci a jejich domácí turnaj dopadl napůl. První zápas je čekal s Panthers Praha a v tomto utkání kluci předvedli úžasný výkon a vyhráli 5:2. V druhém zápase se střetli se Slávií Plzeň a tu bohužel porazit nedokázali. Získávají tak 3 body. 

FD Teplice X Panthers Praha - 5:2

FD Teplice X FBŠ SLAVIA Plzeň - 9:6

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Po dlouhé době konečně opět vítězně, navíc na domácí palubovce. Z obou zápasů nás může mrzet pouze třetí třetina proti Plzni, kde jsme soupeře zbytečně nechali utéct slepenými góly.


Mohli jsme sledovat i utkání starších žáků A, kteří se v sobotu vydali do Liberce, kde se pokusili porazit 4 týmy. Jako první odehráli zápas s Libercem, ve kterém prohráli 5:0, druhý zápas s Ústím byl lepší, bohužel na výhru to nestačilo. S Chomutovem si pak vybojovali hezkou remízu a nakonec prohráli bohužel i s Litvínovem. 

FD Teplice X FBC Liberec - 0:5

FD Teplice X Florbal Ústí - 1:2

FD Teplice X Florbal Chomutov - 2:2

FD Teplice X SK BIVOJ LITVÍNOV - 1:4

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: Upřímně, i když to byl výsledkově nepříjemný turnaj, jsem hodně spokojený. Naše hra byla přizpůsobena každému týmu a po celý turnaj, až na jednu polovinu s Bivojem, jsme byli schopni držet tempo a krok. Díky hráčům za přístup k turnaji, rodičům za podporu a mojí přítelkyni za toleranci.


Také starší žáci B odehráli svá utkání. Ani tentokrát se jim nepodařilo zdolat ani jeden z týmů. V prvním zápase bohužel podlehli Chomutovu 5:2, v druhém zápase pak vstřelili alespoň o gól více, i přesto však prohrávají a to 5:3. 

FD Teplice X Florbal Chomutov Domeček - 2:5

FD Teplice X DDM Rozmarýn Litoměřice - 3:5

Komentář trenéra Jakuba Derky: Turnaj v Lovosicích byl pro nás co se týče výsledku špatný, ale co se týče herního projevu dobrý. První zápas s Chomutovem jsem sehráli výbornou první třetinu, hráli jsme hodně na balónku a snažili jsme se vypracovat gólovou situaci. Bohužel druhou a třetí třetinu jsme trochu polevili a soupeř toho využil a vstřelil pár gólů do naší sítě. Druhý zápas s Litoměřicema jsme zase nemohli najít proti hru na dlouhé balónky soupeře, znovu jsme hráli hodně na balónku, ale jen soupeř dával góly. Třetí třetinu jsme se vzchopili a snažili jsme se dotáhnout soupeře, ale bohužel to znovu nevyšlo. Chci moc poděkovat hráčům a hráčkám za super týmový a bojovný výkon, znovu jsme předvedli trochu florbal na úrovni a za to jsem rád. A také bych chtěl poděkovat všem příznivcům a rodičům za super podporu.


A jako poslední kategorie byli naši elévci. Dva ze tří zápasů se jim povedlo vyhrát a i přesto, že ten třetí ne, jsme velice rádi a doufáme, že i elévci jsou spokojení a zápasy si naplno užili. 

Komentář trenéra Štěpána Traksla: První zápas s Lomnicí jsme vyhráli i přes fakt, že většina týmu ještě spala. Druhý zápas jsme po vyrovnaném výkonu s Jabloncem prohráli a poslední jsme proti Liberci vyhráli a kluci získali zaslouženou odměnu.