Víkendový souhrn 13. 1. - 14. 1. 2024
16. ledna 2024

Víkendový souhrn 13. 1. - 14. 1. 2024

Máme tady konec víkendu a začátek nového týdne a to znamená, že i výsledky našich kategorií.

V sobotu jsme mohli sledovat Áčko, které se utkalo s Chomutovem. Zápas byl hodně zajímavý. První třetinu vyhrál Chomutov 3:1, druhá pak jednoznačně patřila nám a dokonce jsme přešli do vedení 6:5, poslední třetina nakonec byla také pro Chomutov a zápas rozhodl gól v poslední minutě. Z tohoto zápasu bohužel odjíždíme bez bodů. 

FD Teplice X Florbal Chomutov B - 7:8 

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Bohužel tento zápas rozhodl šťastný odraz na konci zápasu. Potřebovali jsme bodovat a to se nepovedlo. Zápas nahoru a dolu, kde každý z týmů byl chvíli lepší a chvíli horší. Musíme tomu štěstí jít víc naproti.


Další kategorie, co si zahrála, byli junioři. Ty čekal o víkendu pouze jeden zápas a to proti Liberci, protože druhý byl přesunut. Kluci předvedli krásný výkon a to že Liberec byl hned za nimi je vůbec neovlivnilo. Po výhře 6:3 stále zůstávají v čele tabulky. 

FD Teplice X FBC Liberec B - 6:3

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Velká radost ze tří bodů. Liberec překvapivě nehrál vůbec dobře. Celý zápas jsme byli jasně lepší, jenom se nám nedařilo tolik v koncovce. Soupeř využíval naše zbytečné ztráty a byl efektivnější než my. Škoda našich neproměněných šancí, skóre mohlo být daleko veselejší.


Také jsme tento víkend mohli vidět hrát naše dorostence. V neděli odehráli svá utkání na domácí půdě v Krupce, kde se pokusili porazit Litvínov a Plzeň. Bohužel jejich síly nestačily ani na jeden z těchto zápasů a oba prohráli těsně o gól. 

FD Teplice X SK BIVOJ LITVÍNOV - 2:3

FD Teplice X FbC Plzeň - 4:5

Komentá trenéra Jakuba Podluckého: Bohužel dvě prohry a bohužel na domácí půdě. S Litvínovem jsme si nevypracovali mnoho gólových příležitostí, čemuž odpovídá i skóre, s Plzní jsme herně byli lepším týmem, ale více gólů dal soupeř.


I naše holčičí kategorie si zahrála a to naše dorostenky. V sobotu v Krupce se střetly se dvěma vyrovnanými soupeři a dokázaly v obou zápasech bojovat až do konce. Připisují si tak do tabulky 2 body za dvě remízy. 

FD Teplice X Mocní Tuleni Podbořany - 3:3

FD Teplice X GFG Florbal Sokolov KV Plamen - 5:5

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Oba zápasy hodnotím s odstupem kladně. Do prvního zápasu jsme vkročili skvěle. První třetinu jsme ovládli, ve druhé se síly vyrovnaly, v poslední do nás soupeřky už nekompromisně bušily. Remíza je ve finále vzhledem k naprosto dechberoucímu výkonu naší brankářky Káti a počtu nastřelených tyček celkem spravedlivé rozuzlení. Druhý zápas byl fantastické florbalové drama, pastva pro oko diváka. Myslím, že v obou zápasech jsme sahali po bodech, nicméně tohle jsou přesně ty zápasy, na které holky budou ve finále nejvíc vzpomínat a které je posunou vpřed.


Jako další hrající kategorií byli starší žáci A. Ve vzdáleném Liberci odehráli 3 zápasy. Všechny byly velmi vyrovnané. Ze dvou z nich vyšli kluci jako vítězové, třetí s Lovosicemi skončil remízou. Výsledky dostaly kluky zpět do prvního koše. 

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP “A” Black - 2:2

FD Teplice X FBC Panthers Liberec ORANGE - 3:2

FD Teplice X 1.FBC DDM Děčín IV - 2:1

    Komentář trenéra Ondřeje Brabce: K výpravě do Liberce bych řekl, že jsme k turnaji přistoupili dobře. Líbila se mi z každého zápasu hlavně první polovina. Hráči rotovali a hledali si pozice, jako hráči v extralize. Po 1. polovině jsme bohužel začali hrát hru, kterou nechceme. Těšíme se na 1. koš.


    Nejen starší žáci A hráli, zahráli si i starší žáci B, kteří v Chomutově bohužel nevyhráli ani jeden zápas. Oba soupeři už od začátku vedli a tepličtí skóre stáhnout bohužel nedokázali, oba zápasy bohužel prohrávají těsně o gól. 

    FD Teplice X DDM Rozmarýn Litoměřice - 5:6

    FD Teplice X Florbal Chomutov Domeček - 4:5

    Komentář trenéra Jakuba Derky: Turnaj v Chomutově na ukázalo že první třetiny nejsou vůbec našim kamarádem. První zápas jsem sehráli s Litoměřicema soupeř nás zaskočil na úvod pár góly a šel do vedení. My byli dost na balónků bohužel se nám  nedařilo  vstřelit branku nakonec jsme našli recept na braku soupeře ale bohužel pozdě. Druhý zápas byl v podobném duchu a nakonec jsme bohužel znovu o gól padli. Za mě dobrý dvojzápas i když to výsledkové nevypadá tak kluci byli lepším týmem v obou zápasech a hráli florbal a ne plácanou. Díky klukům za týmový a bojovný výkon a příště snad bude i výhra.


    Jako poslední kategorie byli naši malí elévci. Jejich turnájek se odehrál v Chomutově, kde čelili třem soupeřům. Elévci vezou domů 2 krásné výhry a my doufáme, že si tento turnaj užili. 

    Komentář trenéra Jana Smoleka: Už i v kategorii elévů se projevují velké rozdíly mezi jednotlivými týmy. Tým Chomutova nás převálcoval 13:2, ale bylo zřejmé, že jejich hra stojí na dvou hráčích. Zbylé dva zápasy jsme naopak vyhráli my, poměrně vysoko 9:1 a 12:0. Navíc jsme byli jediní, kdo dokázal Chomutovu vstřelit branky. Za mě velká spokojenost s herním nasazením všech malých elévků, největši pochvala pak jde za gólmanem.