Víkendový souhrn 16. 12. - 17. 12. 2023
19. prosince 2023

Víkendový souhrn 16. 12. - 17. 12. 2023

Máme po posledních zápasech a všechny kategorie už si dávají zaslouženou pauzu. My se ale ještě podíváme, jak v jejich posledních zápasech dopadly.

Naši divizní muži se tentokrát proti USK Akademik Chebu střetli na jejich domácí půdě. Oba týmy se skvěle vyrovnávaly, nakonec si však tepličtí získali náskok a Chebu už se dorovnat nepodařilo. Naši žlutomodří si vezou domů cenné 3 body. Nejlepším hráčem utkání se stal náš brankář Lukáš Topš. 

16. 12. 2023 FD Teplice X USK Akademik Cheb - 10:7

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: V Chebu nás čekalo několik výzev najednou. Zvládnout zápas v bouřlivé atmosféře místních, ne zrovna florbalových fanoušků. Udržet klidné hlavy, pro nás výzva celého podzimu a vyrovnat se s první lajnou soupeře, která se už 5 zápasů opírá o bývalého hráče superligových Karlových Varů. Skoro vše se podařilo, i když ne na 100%, ale přes to nám to stačilo na 3 body. Poprvé za sezónu jsme hráli jako jeden tým, skoro bez nesmyslných výstupů jednotlivců. Snad jsme už všichni pochopili, že toto je jediná cesta k našemu cíli. 


Béčko se vrácí z Velebudic s jedním bodem. První zápas s Podbořany byl jen o dorovnávání, chvíli jsme vedli my, pak zase oni, nakonec zápas skončil remízou. V druhém zápase už od začátku dominovala Roudnice. 

16. 12. 2023 FD Teplice X Mocní Tuleni Podbořany - 6:6

16. 12. 2023 FD Teplice X BK REAL ROUDNICE n/L - 5:7

Komentář trenéra Pavla Váni: Předvánoční výlet do Mostu dopadl neslavně. Chtěli jsme si zahrát na Ježíška a soupeřům nadělit něco hezkého pod stromeček, bohužel jsme místo gólů rozdali jenom naše body. S Podbořany jsme ztratili ve vyrovnaném zápase smolně vítězství až v poslední minutě, s Roudnicí jsme po hororových dvou minutách prohrávali 0:3 a až do konce jsme bohužel i přes bojovný výkon tahali za kratší konec. Nezbývá než doufat, že pod stromečkem najdeme formu na začátek sezóny a pomůžeme Áčku k záchraně.


Dorostenci se vrací domů s prázdnou. V zápase s Děčínem jsme po 1. třetině vedli 1:0, od druhé jsme začali prohrávat a nakonec skóre skončilo 3:1 pro Děčín. V druhém se Slavií Plzeň jsme prohrávali už od první třetiny, konečné skóre je 2:9. 

16. 12. 2023 FD Teplice X 1. FBC DDM Děčín IV - 1:3

16. 12. 2023 FD Teplice X FBŠ SLAVIA Plzeň - 2:9

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Další nepovedený turnaj, snad po Vánocích najdeme opět chuť do florbalu. 


Naše dívky hrály tento víkend napůl. Jako první tým je čekala Česká Lípa. Zápas byl velice vyrovnaný, ale i přes vedení České Lípy po první třetine holky zvládly otočit skóre a vyhrát 5:3. Druhý zápas byl proti těžkému soupeři Liberci, v tomto zápase dívky zvítězit nedokázaly. 

16. 12. 2023 FD Teplice X FBC Česká Lípa - 5:3

16. 12. 2023 FD Teplice X FBC Liberec - 2:6

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Domácí turnaj hodnotím pozitivně. Body jsme chtěli brát hlavně v zápase proti Lípě. Rychle jsme otevřeli skóre, dařilo se nám soupeřky nepouštět do větších šancí a útočnou fázi jsme dokázali zakončit pěti hezkými trefami. Škoda několika neproměněných tutovek. Liberce jsme se ze začátku hodně báli, nadechli jsme se až ve druhé třetině. Ve třetí části potom soupeř odskočil, což nás opařilo a k dalšímu dramatu jsme se bohužel neodhodlali. I tak to ale nebyl vůbec špatný zápas, proti takto silnému soupeři.


Mladší žáci se vrací domů bez bodů a v jejich zápasech vstřelili pouze 1 branku a to v zápase s Českou Lípou pink. Ostatní zápasy končí 0:4, 0:5 a 0:4. Doufáme, že si zápasy alespoň užili.

16. 12. 2023 FD Teplice X FBC Česká Lípa pink - 1:3

16. 12. 2023 FD Teplice X Florbal Ústí white - 0:4

16. 12. 2023 FD Teplice X FBC Liberec pink - 0:5

16. 12. 2023 FD Teplice X FBC Česká Lípa white - 0:4 

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Závěrečný sobotní turnaj letošního roku se nám nepovedl. I to život přináší, ale důležité je, se z toho poučit a to jsme udělali. Věříme, že si přes vánoční svátky všichni odpočinou a po Novém roce se vrátíme tam, kam patříme. Jménem celého realizačního týmu přejeme všem krásné svátky a v novém roce hodně zdraví, pohody a plno hezkých, nejen florbalových zážitků. 


Ani našemu nejmladšímu týmu se tuto sobotu moc nezadařilo, dva ze tří zápasů skončili prohrou.  Všechny byly docela těsné. Doufáme, že se příště zadaří lépe. 

Komentář trenérky Terezy Slukové: Na poslední letošní turnaj vyrazila přípravka do Loun. Zde je čekaly týmy z Ústí, Děčína a České Lípy. Náš tým byl posílen o nového člena a počet hráčů tak byl o něco vyšší než na předešlém turnaji v Liberci. I přes to bohužel hráči dokázali porazit pouze jeden tým, a to Děčín. V příštím roce se musíme více zaměřit na zlepšení přihrávek a střelby.