Víkendový souhrn 18. 11. - 19. 11. 2023
21. listopadu 2023

Víkendový souhrn 18. 11. - 19. 11. 2023

Další víkend z listopadu je za námi a s tím i další výsledky!

Áčko nedokázalo porazit pražský Olymp, který tak získává 3 body a je na tom teď bodově stejně jako my. Přeci jen padly i od nás nějaké góly, Lukáš Mucha se dokonce blýskl hattrickem. Jak se jim zadaří příští týden znovu na domácí půdě proti Děčínu?

FD Teplice X OLYMP FLORBAL - 6:8

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Slušný začátek, sice jsme dostali dva slepené góly, ale jinak jsme byli lepší. Bohužel zase 3 tyčky, 2 obří šance a nic. Začátek druhé třetiny jsme úplně vypadli ze hry, poté jsme se dostali zpět na koně, ale výsledek jsme již nedohnali. Ale nechybělo moc.


Dosud zatím neporaženému mužskému béčku se tento týden moc nedařilo. S Roudnicí prohrálo o 5 gólů, s Žatcem pak remizovalo 8:8. V tabulce se momentálně nachází na druhém místě.

FD Teplice X BK REAL ROUDNICE n/L - 5:10

FD Teplice X FbC Jazzmani Žatec - 8:8

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: Promiňte, udělali jsme z toho holomajznu.


Dorostence čekala v sobotu dvě náročná utkání. V prvním zápase s Panthers prohráli 7:4. V druhém zápase proti Kladnu se první třetinu drželi, druhou Kladno začalo vyhrávat a tak to bylo až do konce.

FD Teplice X Panthers Praha - 4:7

FD Teplice X Kanonýři Kladno - 5:6

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Víkendové zápasy nám ukázaly minimálně dvě věci, které si snad každý uloží do paměti a v pravou chvíli je v budoucnu vždy použije - že florbalový zápas jde otočit velmi rychle (nám se to povedlo z 0:4 na 4:4 za 2 minuty a 27 vteřin) a že o většině zápasů rozhoduje stoprocentní koncentrace po celou hrací dobu. I když jsme přivezli dvě prohry, klukům patří velké poděkování za předvedené výkony a věřím, že příště dokážeme misku vah převážit na svou stranu.


Dorostenky si z Kadaně vezou 3 body. První zápas proti Ústí děvčata vyhrála jednoznačně 5:0, v druhém utkáni proti Kadani z toho pak byla vysoká prohra 1:11.

FD Teplice X Florbal Ústí - 5:0

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 1:11

Komentář trenéra Jana Smoleka: Na tomto turnaji jsme měli jako prvního soupeře Ústí. Holky vlétly na hřiště jako uragán, kombinační hra v rychlém tempu, výborná hra vepředu i vzadu, soupeřky jsme téměř k ničemu nepustily. Vychytaná nula. Stav 5:0. Druhému soupeři, Katům Kadaň, jsme se směle postavili. Zaskočili jsme je naší urputností a přestože nás soupeř tradičně vysoko přehrává, dokázali jsme 2 třetiny vzdorovat (2:0, 2:0) Poslední třetinu jakoby nám došel dech. Soupeřky to okamžitě vycítily a už zcela ovládly hru. Vzepětí v poslední minutě nám přineslo alespoň čestný gól. Stav 11:1. Z herního pohledu výborná zkušenost ukazující, že i takto těžký soupeř může být hratelný.


Ve čtvrtém kole mladší žáci odehráli 4 utkání. Na domácí půdě si vybojovali jednu výhru, jednu remízu a dvě prohry.

FD Teplice X Florbal Ústí white - 2:6

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP "A" Black - 6:4

FD Teplice X FBC Česká Lípa white - 1:3

FD Teplice X FBC Liberec pink - 1:1

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Nedělní turnaj na domácí palubovce byl pro nás Mlže náročný, ale přinesl spoustu krásných akcí. Nejzajímavější, a to nejen hráčsky, ale i divácky, byl zápas s Českou Lípou a Libercem. V obou zápasech jsem ukázali, že když chceme, tak umíme ukázat zuby a nebát se vzít hru do svých rukou. Chtěla bych poděkovat všem hráčům za nasazení, týmovost a nadšení pro hru. Velké poděkování patří i našemu fanouškovskému kotli.


Naši druzí mladší žáci odehráli tento víkend 3 zápasy v Krupce. Čekala je jedna vysoká výhra a také 2 těsné prohry.

FD Teplice X TJ Lokomotiva Louny FORZA - 7:11

FD Teplice X FBC Šluknovsko Česká Lípa - 19:8

FD Teplice X FBC Česká Lípa blue 7:10

Komentář trenéra Jana Smoleka: Tři krásná, byť nelehká utkání před četným domácím publikem, ve kterých získávali zkušenosti povětšinou začínající hráči. Super florbalový zážitek.


Naši úplně nejmenší hráči si udělali výlet do Lovosic, kde si snad co nejvíce užili turnájek, z kterého vezou 3 krásné výhry.

Komentář trenérky Terezy Slukové: V sobotu 18.11. hrála přípravka v Lovosicích. Hráči přípravky dokázali úspěšně navázat na předchozí výkony a opět ovládli všechny tři zápasy. V každém zápase zvítězili i o několik gólů. Významným momentem bylo i první gólové přispění jediné dívky sobotní sestavy, Sofinky. Ačkoliv se týmu dařilo, víme, na čem dále pracovat.