Béčko návrat do regionální ligy oslavilo ziskem šesti bodů
18. října 2023

Béčko návrat do regionální ligy oslavilo ziskem šesti bodů

Muži B se po sezónním působení v Ústecké lize opět vrátili do staré dobré regionálky, kterou museli kvůli sestupu Áčka z divize v sezóně 2021/22 opustit. Nutno podotknout, že návrat to byl opravdu vydařený. Mužská rezerva si nejdříve poradila s Jirkovem 13:3 a poté v napínavém zápase urvala výhru i s Vipers Most, kde zvítězila 5:3. Po prvních dvou zápasech je tak Béčko v čele celé ligy!

V zápase s Jirkovem teplické barvy dominovaly až od osmé minuty. Začátek zápasu totiž zvládl lépe soupeř, který nejdřív vedl 2:1. Ještě do první pauzy ale stihlo Efdéčko otočit skóre na 4:2. Druhá třetina bylo z teplického pohledu slabší, ale i tak zvládli svěřenci Ondřeje Brabce, hrajícího trenéra, vstřelit tři branky. Do poslední části Teplice opět seřídily svá mířidla a jirkovského gólmana se povedlo překonat celkem šestkrát. Bylo z toho tak vítězství 13:3. Nejlepším střelcem zápasu se stal Kuba Zeleník s 5 brankami, stejný počet asistencí pak zaznamenal Lukáš Mucha. Mezi střelce se zapsali i Pavel Váňa, Matěj Rabel, Ondřej Rejcha a dvakrát Vojtové Strejcovský a Bratschaedl.

Zápas s Vipers Most už byl o něco vyrovnanější, branek padalo o něco méně. Soupeř byl po většinu zápasu na dostřel, větší náskok si Béčko vypracovalo až v půlce třetí třetiny, kdy odskočilo na rozdíl tří branek. Výhru 5:3 režírovalo pět různých střelců - Kuba Zeleník, Adam Betka, Vojta Strejcovský, Dan Jílek a Matěj Rabel. Premiérový bod v teplickém dresu si pak za asistenci připsal Petr Dunaj, který je v Efdéčku na hostování z Florbalu Ústí.

Mužská rezerva tak na úvod sezóny zapsala 6 bodů a už vyhlíží další turnaj. Ten se bude konat v sobotu 28. října opět v Krupce - na programu budou zápas s Lovosicemi a odveta s Vipers Most.